van der Horst

Lamster, Neyens en EMG verdedigen titel in GTB

Lamster-Neyens - Supercar Challenge Divisie GTB
Lamster-Neyens - Supercar Challenge Divisie GTB
Patrick Lamster en Marc Neyens werden vorig seizoen verrassend kampioen in de GTB-divisie van de Supercar Challenge en dit na een spannend seizoen en een Hitchcock thriller tijdens de laatste race van het jaar. De Porsche 997 Cup, waarin beide landgenoten actief waren in de Supercar Challenge, kreeg nu een doorgedreven check-up bij EMG Motorsport, werd voorzien van een grotere motor en beide heren zullen hun titel komend seizoen verdedigen.
24H Zolder: Beelden uit de vrije training
Ondertussen heeft Edgard Terium van EMG Motorsport ook de BMW M3 gekocht van Peter Beckers waarmee Stan Van Samang nog uitgebreid in de kreukels ging tijdens de laatste editie van de 24H Zolder. Hiervoor is het team nog op zoek naar piloten om deze knappe bolide te bemannen.  

Patrick Lamster: “We hebben ons eerste jaar in de Supercar Challenge als zeer positief ervaren, het was totaal anders dan we in andere raceklassen gewend waren. De formule van de Supercar Challenge heeft zich in de loop der jaren al bewezen en dat bleek nogmaals vorig seizoen. Alle teams zijn erg professioneel, maar ook vriendschappelijk naar elkaar toe, niet teveel poespas. Kortom, we hebben een heel leuk jaar gehad, we hebben ons goed vermaakt".

"Het laatste raceweekend was voor iedereen een thriller, want naast de problemen en de crash van onze voornaamste tegenstanders, Charly Frijns en René Wijnen, verliep ook bij ons alles verre van vlekkeloos. Dat je dan uiteindelijk toch met de bloemen naar huis mag, maakt het wel extra leuk en is ook een mooie beloning voor het harde werk van het team".

Lamster/Neyens - Porsche 997 GT3 Cup
Lamster/Neyens - Porsche 997 GT3 Cup
"Het team blijft hetzelfde en de Porsche heeft een grote revisie gehad. Vorig seizoen moesten we het nog doen met een 3.6 liter cup motor; maar deze werd deze winter vergroot naar 3.8 liter en dat is nog bescheiden te noemen ten opzichte van andere teams. We gaan weer voor betrouwbaarheid want dat is uiteindelijk toch het belangrijkste. Vorig jaar zijn we namelijk in alle races gefinisht en dat was toch de sleutel voor onze kampioenschapstitel.”

Na het behalen van de titel in hun debuutseizoen zijn de verwachtingen bij Lamster en Neyens ook voor dit jaar hooggespannen.

“We gaan dit jaar ons best doen om onze titel te verdedigen. Vorig jaar hadden we de zwakste auto in het peloton, maar met de aanpassingen aan de motor zouden we nu beter voor de dag moeten komen. Ook was 2013 voor ons nog een leerjaar en we denken nu ook wat andere dingen wat beter op de rit te hebben”, besluit Lamster.

Foto's SCC & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Supercar Challenge op zondag 23 maart 2014.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons