van der Horst

Nürburgring: Nabeschouwing Michael Verhagen en Leon Zappeij

In het voorprogramma van het Acceleration Event op 24 en 25 mei op de Nürburgring konden Michael Verhagen en Leon Zappeij hun kunsten met de JR Motorsport BMW tonen. De snelle wagen kon tijdens de derde en vierde kampioenschapsronde van de Supercar Challenge uitstekend uit de voeten op het Grand Prix gedeelte van de legendarische Nordschleife.
  • Powercars

Race 1, zaterdag 24 mei

Leon Zappeij en Michael Verhagen wisten hun BMW 1-serie GTR van de veertiende plek algemeen in de race naar de elfde plek algemeen te sturen en wisten dus drie plekken goed te maken. Lange tijd leek het er in de race sterk op dat de mannen in de top acht konden finishen, maar helaas moesten ze aan het einde van de race een aantal posities prijsgeven.

Verhagen vertelde: “We konden het tempo goed bijhouden al kan de auto nog sneller. Ik had een goede start, de auto was goed. Met name de wegligging is erg goed.” Leon hield gemengde gevoelens over aan de eerste race: “Na de stop kwam ik op P4 terug op de baan, maar spinde in de hairpin na het rechte stuk. De auto was goed, maar ik maakte een fout en verloor veel plekken.”

Uitslag Supersport divisie, race 1

1 Cor Euser, 2 De Groot / Stakenburg, 3 Bogaerts / Van Soelen, 4 Bikkers / Van Ree, 5 Lee Allen, 6 Eric van den Munckhof, 7 David Krayem, 8 Ted van Vliet, 11 Leon Zappeij / Michael Verhagen

Race 2, zondag 25 mei

Terwijl de zon flink van zich deed spreken in de Duitse Eifel maakten Leon en Michael zich op voor de tweede race van het weekend op de Nürburgring. De mannen hadden niet het allerbeste weekend, maar wisten toch een mooie achtste positie te verwerven in de race, wat goede kampioenschapspunten opleverde. Leon bleek na de race zich allerminst goed te voelen. Hij vertelde: “Ik ben eigenlijk gewoon ziek en dan is zo’n veiligheidsharnas wat in je maag snijdt echt niet prettig. Ik wilde Michael zo lang mogelijk laten doorrijden. Ook omdat hij een goede start had en prima tijden wist te rijden. Uiteindelijk zijn we een plekje verloren en achtste geworden.” Michael voegde nog toe: “We hebben prima gereden en een aantal plekken goedgemaakt. Het was wel erg warm in de auto.”

Uitslag race 2 SuperSport divisie, zondag 25 mei

1 Cor Euser, 2 Jan Stakenburg / Dennis de Groot, 3 Bogaerts / Van Soelen, 4 Quick / Bonneel, 5 Bikkers / Van Ree, 6 Eric van den Munckhof, 7 Lee Allen, 8 Michael Verhagen / Leon Zappeij

Tussenstand Supersport divisie na 4 races:

1. Dennis de Groot 67, 2. Koen Bogaerts & Pieter van Soelen 66, 3. Cor Euser 63, 4. Jan Stakenburg 38, 5. Martin Webb 32, 6. Marco Bikkers & Benno van Ree 32, 7. Eric van den Munckhof 32, 15 MichaelVerhagen & Leon Zappeij 15

Verhagen/Zappeij pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op donderdag 29 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Racing Festival.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons