van der Horst

Nürburgring: Nabeschouwing Team RaceArt

De Supercar Challenge reed de derde en vierde kampioenschapsronde op 24 en 25 mei op de Duitse Nürburgring in het voorprogramma van het Acceleration Event. Team RaceArt testte in aanloop naar het tweede raceweekend uitvoerig met de hagelnieuwe SRT Viper, wat zijn vruchten afwierp in de twee races van elk een uur.

Race 1, zaterdag 24 mei

Na de tijdtraining die de Viper een 1:44.441 en de poleposition opleverde startte Van der Zwaan en Grouwels voortvarend aan de race. De mannen maakten het spannend door in de slotfase van de race, aan de leiding rijdend, een toefje minder snel te zijn dan de achtervolgende nummer twee. De Viper coureurs hadden echter een fikse marge opgebouwd en konden het relatief wat kalmer aan doen richting de finishvlag. Met 1:30 minuut op de klok was de voorsprong geslonken tot een kleine halve seconde en kon een aanval op de leiding niet uitblijven. Grouwels en Van der Zwaan pareerden uitstekend, waardoor ze uiteindelijk met een kleine seconde voorsprong werden afgevlagd en een geweldige zege pakten!

Arjan, die de start deed, vertelde: “Ik had een slechte start, de toerenbegrenzer bleef hangen waardoor ik niet goed weg kwam. Ik verloor wat plekken, maar kon daarna weer goed terugkomen.” Roger nam de auto over en vertelde: “We hadden een goede stop, waarna ik in druk verkeer terecht kwam. Ik kon goed pushen en had een mooie strijd met Kelvin Snoeks die dichtbij was.”

Uitslag Super GT-divisie, race 1

1 Roger Grouwels / Arjan van der Zwaan, 2 Kelvin Snoeks, 3 Lanting / Herber, 4 Verstraete / Dubois, 5 Van Glabeeke / Jonkheere, 6 Wilkens / Scott, 7 Stoffel / Rivast, 8 Pierre-Etienne Bordet

Race 2, zondag 25 mei

De racewinnende Viper van Grouwels en Van der Zwaan startte de tweede race vanaf de tweede positie en wist die plek in de eerste helft van de race vast te houden. De leidende Volvo reed langzaam weg bij de Viper, die op zijn beurt langzaam weer weg liep bij de achtervolgende Volvo. Na de stops waren Grouwels en Van der Zwaan verlost van de Volvo achter hen, maar hadden de Zweedse wagen ingeruild voor een Ferrari. Een serieuze bedreiging vormde die echter amper, de Viper was snel genoeg om weg te rijden van de achterliggers, maar net niet snel genoeg om verder naar voren te kunnen komen. Een tweede positie is echter in het tweede raceweekend van de Viper een uitermate goede prestatie. Roger Grouwels: “We hebben goede tijden gereden en een goede pitstop gemaakt en de tweede plek is prima voor zo’n nieuwe auto.” Arjan van der Zwaan: “Ik kon Snoeks aan het einde achterhalen, maar niet voorbij. Het team heeft grote stappen gemaakt, het was een goed weekend. We staan nu 2de in het kampioenschap op 1 punt van Herber en Lanting”

Uitslag Super GT-divisie, race 2

1 Kelvin Snoeks, 2 Roger Grouwels / Arjan van der Zwaan, 3 Lanting / Herber, 4 Niels Bouwhuis, 5 Thuis / Van Riet, 6 Wilkens / Scott, 7 Van Glabeke / Jonkheere, 8 Verstraete / Dobois

Tussenstand SuperGT divisie na 4 races:

1. Marting Lanting & Bob Herber 70, 2. Roger Grouwels & Arjan van der Zwaan 71, 3. Henry Zumbrink 66, 4. Niels Bouwhuis & Rene Wijnen 54, 5. Kelvin Snoeks 39

Arjan van der Zwaan en Robert de Graaff zullen de volgende race in Spa de auto met elkaar delen.

RaceArt pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op donderdag 29 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Racing Festival.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons