van der Horst

Nürburgring: Nabeschouwing Winkelstraat.nl Racing

Tijdens de derde en vierde race van het Supercar Challenge kampioenschap was het de beurt aan Wibo om alleen de eer van Winkelstraat.nl te verdedigen. Rick moest het raceweekend van 24 en 25 mei afzeggen omdat hij zich onwel voelde. Ditmaal stonden de races op de Duitse Nürburgring op de planning in het voorprogramma van het Acceleration Event dat auto- en motorsport combineert met een muziekfestival met artiesten uit de jaren negentig.

Race 1, zaterdag 24 mei

In een fraaie race wist Wibo zich prima van zijn taak als verdediger van de Winkelstraat eer te kwijten. De rappe Radical SR3 coureur stuurde zijn open bolide onder een flink bewolkte hemel, maar op een droge baan, naar een geweldige tweede positie ondanks dat hij aanvankelijk iets terugviel. Met het bit tussen de tanden reed hij een snaarstrakke race en had het geluk dat er een veel snellere SR8 voor hem wegviel, waardoor hij als tweede algemeen op het podium kon plaatsnemen. In de SL3 groep stond er op Wibo eveneens geen maat, geen van de tegenstrevers kon zijn tempo volgen.

Hij schiep hiermee echter wel hoge verwachtingen voor de tweede race van zondag…

Uitslag SuperLight divisie, race 1

1 Henk Thuis, 2 Wibo Rademaker (winnaar SL3-groep), 3 Danny van Dongen, 4 Filip Declerq, 5 Berry van Elk, 6 David Houthoofd, 7 Kuijer / Köhler, 8 Kop Koppejan

Race 2, zondag 25 mei

De tweede race zou voor Wibo een extreem korte worden, al na de eerste raceronde stuurde hij zijn Radical SR3 de pits in om daar definitief op te geven. Helaas kon hij de sterke prestatie van de eerste race niet herhalen wegens problemen die hij kende in de opening van de race. Na de race reageerde Wibo even kort als zijn race lang was met de woorden: “De race duurde één ronde doordat een tegenstander mij aanreed in de eerste bocht waardoor de wielophanging was verbogen en schade aan het bodywork had, ik kon gewoon niet meer racen en heb de auto alleen nog maar terug gebracht naar het team. Ik ga nu de beelden terugkijken om te zien wat er precies gebeurd is.”

Race 2, zondag 25 mei

De tweede race zou voor Wibo een extreem korte worden, al na de eerste raceronde stuurde hij zijn Radical SR3 de pits in om daar definitief op te geven. Helaas kon hij de sterke prestatie van de eerste race niet herhalen wegens problemen die hij kende in de opening van de race. Na de race reageerde Wibo even kort “De race duurde één ronde doordat een tegenstander mij aanreed in de eerste bocht waardoor de wielophanging was verbogen en schade aan het bodywork had, ik kon gewoon niet meer racen en heb de auto alleen nog maar terug gebracht naar het team. Ik ga nu de beelden terugkijken om te zien wat er precies gebeurd is.”

Uitslag Super Light-divisie, race 2

1 Thuis / Brand, 2 Danny van Dongen, 3 Carlo Kuijer, 4 Robert Schönau, 5 Nol Köhler, 6 Filip Declerq, 7 David Houthoofd, 8 Heinz Kremer, DNF Wibo Rademaker

Tussenstand Superlights na 4 races:

1. Wibo Rademaker 54 punten, 2. Carlo Kuijer 54 punten, 3. Ko Koppejan 52 punten, 4. Nol Kohler 52 punten, 5. Berry van Elk 41 punten, 6. Danny van Dongen 41 punten

De volgende race is 28 en 29 juni op het circuit van Zolder, dan probeert Wibo de leiding te houden in het kampioenschap.

Winkelstraat.nl Racing press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op donderdag 29 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Racing Festival.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons