van der Horst

Supercar Challenge kalender 2016

Supercar Challenge powered by Pirelli
Supercar Challenge powered by Pirelli
Voor het 16e seizoen in het bestaan van deze klasse heeft de organisator V-Max Racing Management onder leiding van Dick van Elk een aantal verrassingen in petto. Hij kondigt de kalender aan met races in de Benelux, Duitsland en Slovakije maar meldt ook een aantal behoorlijk ingrijpende wijzigingen in het format. De kalender is volgens het beproefde recept, een 6-tal races op de Circuits in de Benelux en twee evenementen daarbuiten.
Nicolas Vandierendonck - Archie Hamilton - SRT Corvette GTE
Nicolas Vandierendonck - Archie Hamilton - SRT Corvette GTE
Nieuw is het format, tijdens alle evenementen wordt gereden met één groep  GT’s en toerwagens zoals dat op Spa al gebruikelijk was. De meeste evenementen worden verreden over twee dagen, de zaterdag en de zondag m.u.v. beide evenementen op Assen.  Tijdens een aantal evenementen zijn er extra vrije trainingen op de vrijdag (Zandvoort & Zolder).



Supercar Challenge te Assen
Supercar Challenge te Assen
Op de zaterdag worden de twee vrije trainingen verreden en een in twee groepen gesplitste kwalificatie. Groep 1 zijn de GT’s en groep 2 de beide Sport divisies.  Op de zondag worden beide races verreden, de eerste aan het begin van de ochtend zoals gebruikelijk over 60 minuten met een verplichte pitstop voor een eventuele rijderswissel en een tweede race in de loop van de middag van 90 minuten met een pitstop/tankbeurt.

“Dit nieuwe format is ontstaan na gesprekken met (aspirant) deelnemers. Voor veel deelnemers is de vrijdag een kostbare dag om vrij te nemen. Ook voor de vele vrijwilligers is het vaak problematisch vrij te krijgen en als een wagen met tweeën wordt gedeeld, hetgeen in toenemende mate gebeurt, is het op zondag vaak lang wachten om een half uurtje te sturen “ aldus van Elk.

Chris Voet/Bart Van den Broeck - Traxx Racing Peugeot RCZ
Chris Voet/Bart Van den Broeck - Traxx Racing Peugeot RCZ
Het samenvoegen en inkorten van de meeste evenementen heeft ook een gunstige uitwerking op de kosten, hierdoor kan de Supercar Challenge nu nog meer rijtijd bieden, bijna 35 uur voor het gehele seizoen tegen gelijk blijvende kosten, vanaf € 9.750,00 voor de Sportklasse oplopend tot 13.750,00 voor de hoogste divisies, hetgeen uitzonderlijk laag is voor het gehele pakket wat geboden wordt inclusief de uitgebreide publiciteit op televisie.

Sam Dejonghe/Luc De Cock - Deldiche Racing Norma 20FC
Sam Dejonghe/Luc De Cock - Deldiche Racing Norma 20FC
De ook door V-Max georganiseerde IDIS Superlights Challenge, exclusief voor Sportscars en prototypes, gaat in 2016 in vrijwel ongewijzigde vorm door, er worden nu echter 2 races van 50 minuten verreden, beide met een verplichte pitstop. Ter promotie is de Supercar Challenge dit jaar aanwezig met een stand tijdens de ESSEN Motorshow van zaterdag 28 november tm. zondag 6 december, Hall6-D104, en voor de Engelse teams en rijders op 14 en 15 Januari tijdens de AUTOSPORT motorshow in Birmingham op de stand van partner PIRELLI.
KALENDER SUPERCAR CHALLENGE 2016
8-9-10 April                    Opening Races Zandvoort         
21-22 Mei                       Preis de Stadt Magdeburg (Oschersleben)        
11-12 Juni                      Spa Euroraces (Geen IDIS Superlights Challenge)                             
1-2-3 Juli                        Zolder Superprix                            
5-6-7 Augustus               GAMMA Racing Day (Assen)                    
17-18 September            Slovakiaring 
8-9 Oktober                    Racing Festival Francorchamps (Geen IDIS Superlights Challenge)
21-22-23 Oktober            FORMIDO Finaleraces Assen 

SCC Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op donderdag 12 november 2015.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons