van der Horst

Supercar Challenge mikt op nieuwe kalender tegen midden mei

Dick Van Elk
Dick Van Elk
V-Max Racing Management, de organisator van onder meer de Supercar Challenge, de Ford Fiesta Sprint Cups en de Mazda MX-5 Cup, zag vandaag de manche die gepland stond eind mei in Magny-Cours verplaatst worden naar... volgend jaar. De Nederlandse organisatie onder leiding van Dick van Elk en Renata Aartsen timmert echter hard aan de weg om over een tweetal weken een nieuwe kalender te presenteren. Het opzet is om de Supercar Challenge-deelnemers zes weekends te laten rijden, een huzarenstukje gezien de nog resterende tijd dit jaar en de nog steeds heersende coronacrisis.
Supercar Challenge powered by Hankook
Supercar Challenge powered by Hankook
De Supercar Challenge had voor 2020, het 20ste seizoen, een uiterst gevarieerde kalender klaar, met een seizoensopener op het vernieuwde Circuit Zandvoort begin april, gevolgd door een uitstap naar hartje Frankrijk met Magny-Cours. De Spa Euro Races waren de eerste manche op Belgische bodem, gevolgd door de Superprix op Zolder. De Gamma Racing Days op Assen, het Racing Festival op Spa en de Finale Races opnieuw in Assen moesten de jubileumkalender afronden. Uiteraard gooit het coronavirus roet in het eten waarbij de eerste twee afspraken niet konden doorgaan. In plaats van een zevenkoppige kalender, mikt V-Max nu op een programma met zes evenementen.

Foto's: Niels Vaeck & Supercar ChallengeDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Supercar Challenge op vrijdag 1 mei 2020.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons