van der Horst

New Race Festival: Nabeschouwing Ward Sluys-Frédérique Jonckheere

JR Motorsport - BMW M4 Silhouette
JR Motorsport - BMW M4 Silhouette
Het seizoen 2015 is op een uitstekende manier van start gegaan voor Frédérique Jonckheere en Ward Sluys. In hun BMW M4 Silhouette in de kleuren van BMW Concessie Van den Broeck in Dilbeek reed het snelle duo naar een klinkende overwinning in de eerste wedstrijd van de Supercar Challenge, in het kader van het New Race Festival in Zolder. Op zondag beperkten ze, ondanks heel wat pech, de schade, terwijl een zekere zege in de wedstrijd van de herboren Belcar Trophy in het water viel toen de wagen in het zicht van de eindmeet zonder benzine viel.
De GT Divisies van de Supercar Challenge Powered by Pirelli werden op het circuit van Zolder voor het eerst losgelaten, met een schitterende lentezon, prachtige bolides op de startgrid en een publiek dat op de afspraak was. Ward Sluys en Frédérique Jonckheere hadden dus genoeg redenen om met hun BMW M4 Silhouette van JR Motorsport te schitteren voor eigen publiek. En dat deden ze ook, want na een derde kwalificatietijd in Zolder, zou het vervolg nog rooskleuriger worden. “Onze klasse is ontzettend competitief, wat meteen bleek uit de minieme verschillen na afloop van de kwalificatie”, vertelde PRODIAXO-rijder Ward Sluys in de pitlane van de Limburgse omloop.

Toch zou de BMW met een straatlengte voorsprong naar de overwinning rijden in de eerste wedstrijd. “Het leek misschien een gemakkelijke overwinning, maar dat was het nu net niet!” reageerde teamgenoot Jonckheere op het podium. “In de openingsfase beleefden we een nek-aan-nekrace met een Corvette GT4, maar een fout tijdens de pitstop gaf ons een vrijgeleide.” Het snelle duo bevestigde zo meteen zijn ambities als titelkandidaten in de GTB-klasse van het Benelux-kampioenschap.

Ward Sluys - Frédérique Jonckheere
Ward Sluys - Frédérique Jonckheere
Ook op zondag bevond de BMW M4 van JR Motorsport zich lange tijd in de kopgroep, maar plots sloeg het noodlot toe. “Een wagen voor mij had olie verloren en ik werd al snel een passagier in de wagen”, beschrijft Jonckheere zijn tweede race. “Na een contact met de muur was de achterkant fel beschadigd, maar we besloten toch om onze weg voort te zetten.” Ward Sluys kende dan ook geen gemakkelijk halfuur. “De wagen werd bijna onbestuurbaar… Maar door onze keuze om door te zetten, nemen we toch de punten van de achtste plaats en verliezen we bovendien onze strafseconden voor de volgende race.” En die kostbare punten zouden op het einde van het seizoen wel eens erg belangrijk kunnen zijn.

Sluys en Jonckheere kenden een bijzonder druk weekend, aangezien ook een deelname aan de herboren Belcar Trophy op het programma stond, met een BMW M3 ditmaal. “Ook hier liep alles naar wens”, aldus Oost-Vlaming Ward Sluys. “De overwinning in onze klasse lag binnen handbereik, maar op enkele honderden meters van de aankomst viel de wagen zonder benzine. Ondanks het feit dat we een ronde voorlagen op de eerste concurrent, werden we toch achteraan geklasseerd. Jammer, maar de regels zijn de regels.”

Ward Sluys en Frédérique Jonckheere genieten nu van enkele weken vakantie, vooraleer ze hun titeljacht in de Supercar Challenge voortzetten tijdens de Spa Euro Race, op het circuit van Spa-Francorchamps.

Ward Sluys / Frédérique Jonckheere pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op dinsdag 12 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons