van der Horst

Nürburgring: Noami Schiff crasht hard met GH Motorsport Tatuus

Tatuus - GH Motorpsort
Tatuus - GH Motorpsort
De tweede vrije training van de Supercar Challenge op de Nürburgring werd opgeschrikt door een zeer zware crash van de Tatuus van GH Motorsport. Het was de talentvolle Naomi Schiff die op het ogenblik van het ongeluk in het kuipje zat en als passagier van eigen voertuig enkele malen over de kop ging.
Schiff liet via teamgenoot Henk Haane weten dat in een zware remzone aan 230km/uur de achterwielen blokkeerden en de proto hierdoor onbestuurbaar werd. De Tatuus boorde zich met de neus in de gravel en ging tweemaal over de kop. De onfortuinlijke pilote werd voor een check-up naar het ziekenhuis overgebracht waar zware kneuzingen werden vastgesteld in twee tenen in de linker- en rechtervoet. We wensen haar een spoedig herstel toe, want midden juni wordt ze terug in China verwacht waar ze haar leidersplaats moet verdedigen in de plaatselijk Clio Cup.

Tatuus - GH Motorsport
Tatuus - GH Motorsport
Voor de Tatuus is er minder goed nieuws, want de bolide is dermate hard beschadigd dat een herstelling ter plaatse volledig uitgesloten is. Hierdoor dient ook Henk Haane dit weekend werkloos aan de kant te blijven. Voor GH Motorsport van Glenn Haverals een tweede opdoffer, nadat de Tatuus tijdens de openingsrace wegens een technisch probleem ook al niet aan rijden toe kwam.

Foto's: Henk Haane pressDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Supercar Challenge op vrijdag 23 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Racing Festival.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons