van der Horst

Paasraces: GT-geweld Supercar Challenge barst los op Zandvoort

Curbstone Events - Ferrari 458 GT3
Curbstone Events - Ferrari 458 GT3
Na een lange winter is het wachten voor de coureurs, teams en fans van de Supercar Challenge powered by Pirelli komend weekend eindelijk voorbij. Seizoen 2014 staat namelijk in de startblokken met de Paasraces op Circuit Park Zandvoort komend weekend als opener van het seizoen. Altijd is het weer de vraag hoe het startveld er in het nieuwe seizoen weer uit gaat zien. In de GT-divisies hoeft men in ieder geval niet bang te zijn dat het kampioenschap vroeg beslist gaat worden, want in elke klasse verschijnen er veel snelle inschrijvingen aan de start.
  • Dreamdrive
Day-V-Tec - Volvo S60 V8
Day-V-Tec - Volvo S60 V8
De Super GT-divisie van de Supercar Challenge powered by Pirelli bevat ook dit seizoen weer schitterende bolides. Eén van de eyecatchers is zeker de Ferrari 458 GT2 van Martin Lanting en Bob Herber, die er na een goed seizoen 2013 op gebrand zijn om dit jaar echt voor de prijzen mee te gaan strijden. Zware concurrentie kunnen zij onder andere verwachten van Henry Zumbrink, die vorig seizoen met zijn toen gloednieuwe Volvo S60 V8 silhouette al hoge hogen gooide. De Volvo van Zumbrink is in de wintermaanden verder verbeterd en de Volvo-coureur gaat dan ook voor niets minder dan het kampioenschap. Naast de Volvo van Zumbrink verschijnt er nog een tweede Volvo S60 V8 silhouette aan de start, die evenals de Volvo van Zumbrink gerund gaat worden door het team van Day V Tec. Deze auto gaat bestuurd worden door Kelvin Snoeks, onder andere bekend uit de Renault Mégane Trophy en het Dutch GT4.

De Supercar Challenge heeft met de Paasraces ook nog een opmerkelijke primeur. Het is komend weekend namelijk de eerste maal dat het nieuwe model SRT Viper GT3-R in Europa in wedstrijdverband in actie gaat komen. Roger Grouwels heeft in de wintermaanden chassisnummer 002 over laten komen uit Amerika en gaat met deze krachtpatser de strijd aan voor het kampioenschap. Een andere Amerikaan wordt dit jaar wederom bestuurd door Berry van Elk, die hoopt dat zijn Mosler MT900 GT3 dit jaar met minder technische problemen te kampen heeft.

Team RaceArt - SRT Viper GT3-R
Team RaceArt - SRT Viper GT3-R
Naast de Viper en de Mosler is er nog een auto met een Amerikaanse krachtbron, maar de naam van de auto zal nog niet iedereen bekend in de oren klinken. Dit is namelijk de Vicora V8, een in Nederland ontwikkelde bolide voorzien van een dikke Corvette V8. Deze wagen maakte in seizoen 2013 zijn debuut bij de Finaleraces en is nu klaargestoomdIn totaal kent het startveld van de GT-divisies van de Supercar Challenge powered by Pirelli drie divisies. Onder de Super GT-divisie zit de GT-divisie, bedoeld voor auto’s die qua gewicht/pk-verhouding net tekort schieten om vooraan in het veld mee te kunnen strijden. In deze divisie vinden we veel bekende namen uit de klasse terug, zoals titelverdedigers Steve Vanbellingen en Ward Sluys in de BMW M3 Silhouette. Zij gaan er alles aan doen om hun titel te verdedigen, maar zullen het dit seizoen niet gemakkelijk gaan krijgen. Concurrentie kunnen zij onder andere verwachten van Craig Wilkins en Aaron Scott met een Viper GT3 evenals Barry Maessen die ook met een Viper GT3 aan de start verschijnt.

Nieuw dit jaar in de GT-divisie zijn Ferdinand Kool en Max Koebolt met een Corvette C6 GT4, al kan die auto beter een GT4+ genoemd worden. Deze wagen is in de wintermaanden namelijk verder geoptimaliseerd om ook in de Supercar Challenge competitief te zijn. Andere nieuwkomers zijn Patrick Van Glabeke en Frédérique Jonkheere met een schitterende Ferrari 458 GT3 en Luc en Max Braams met een door Equipe Verschuur geprepareerde Renault Mégane Trophy.

Ook deze divisie heeft komend weekend een mooie primeur, want Henk Thuis zal voor de eerste maal een Radical RXC 2.7 V8 inzetten. Dit is een nieuwe door Radical gebouwde auto die zeker zijn mannetje zou moeten staan tussen de snelle GT’s. Pim van Riet is op deze bolide de teamgenoot van Henk Thuis. Van de Vicora V8 verschijnen twee wagens aan de start. De eerste wordt bestuurd door Niels Bouwhuis en René Wijnen terwijl de tweede bolide bestuurd wordt door het jonge tweetal Peter Hoevenaars en Bas Schouten. De laatste auto die komend weekend in de Super GT-divisie actief is is een snelle Audi R8 GT3 LMS Ultra die ingezet wordt door het gerenommeerde Prosperia Christian Abt Racing. Deze auto, bestuurd door Slobodan Cvetkovic en Fabian Hambrecht, komt normaal gesproken uit in de ADAC GT Masters maar heeft zich ook voor meerdere evenementen ingeschreven in de Supercar Challenge powered by Pirelli.

Van Berlo Racing - Porsche 997 GT3 Cup vs. Euroseal - EMG Motorsport - Porsche 997 GT3 Cup
Van Berlo Racing - Porsche 997 GT3 Cup vs. Euroseal - EMG Motorsport - Porsche 997 GT3 Cup
De derde divisie bij de GT’s van de Supercar Challenge powered by Pirelli is de GTB-divisie. Deze klasse brengt traditioneel veel Porsches aan de start en dat is dit seizoen niet anders. Zo zijn titelverdedigers Patrick Lamster en Marc Neyens weer present met hun Porsche 997 GT3 Cup en verschijnen daarnaast ook Marcel van Berlo, Dirk Schulz en Daan Meijer met een Porsche aan de start.

De Porsche-coureurs gaan het dit seizoen in de GTB-divisie niet gemakkelijk krijgen, want de concurrentie is groot. Zo hoopt Rudy Lemmens met zijn KTM X-Bow hoge ogen te gooien en is daarnaast ook Fiona James met een Lamborghini Gallardo van de partij. Andere kandidaten voor de overwinning in deze divisie zijn Tom en James Webb met een BMW E46 M3 GTR en Bert en Patrick Moritz met de herkenbare felgroene Marcos Mantis.

Het programma van de Paasraces op Circuit Park Zandvoort is komend weekend bomvol. Naast de GT-divisies van de Supercar Challenge powered by Pirelli komen ook de Sport-divisies en de Superlights-divisies ieder met eigen races in actie en daarnaast is er ook veel spektakel te verwachten van de Benelux Renault Clio Cup, Formule Renault 1.6, het Burando Production Open en de Formido Swift Cup. Kaarten zijn al verkrijgbaar vanaf slechts € 7,00 euro en zijn te koop via www.cpz.nl of aan de kassa’s op het circuit. Kom kijken!

Overige nuttige informatie


Supercar Challenge pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op woensdag 16 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paasraces.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons