van der Horst

Paasraces: Voorbeschouwing NMT Racing

Tristan en Yorick Boorsma gaan uitdagingen nooit uit de weg, ook niet in de autosport. Komend weekend maken de broers tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort met NMT Racing in een maar liefst 420 pk sterke BMW M3 GT4 hun debuut in de Supercar Challenge. “We wilden een stapje hogerop. De voorbereiding op het eerste raceweekend is echter erg kort geweest en dat maakt het niet alleen speciaal maar ook extra spannend”, aldus Tristan Boorsma aan de vooravond van zijn Supercar Challenge-debuut.
Zowel de 31-jarige Tristan Boorsma (Alphen aan den Rijn) als zijn 22-jarige broer Yorick (Amsterdam) deden de afgelopen jaren autosportervaring op in de wedstrijdseries van de DNRT. “Ik ben in 2007 begonnen in de BMW E30 Cup en geleidelijk doorgegroeid naar de klasse Supersport. Hoogtepunt was vorig jaar mijn deelname met MDM Motorsport aan de 24 uur van Barcelona. Met een BMW 320D wonnen we onze klasse en werden derde in het algemeen klassement”, aldus Tristan. Zijn broer Yorick maakte een jaar later zijn debuut, maar moest door werkzaamheden in het buitenland de nodige wedstrijden missen. Na vorig seizoen wilden de broers een stapje hoger op de autosportladder en het daarbij meteen ook professioneler aanpakken.

Dat ‘stapje’ is nu een hele stap geworden. Komend weekend maken Tristan en Yorick Boorsma tijdens de traditionele Paasraces op Circuit Park Zandvoort hun debuut in de Supersport Divisie van de Supercar Challenge. Hun wapen? Een maar liefst 420 pk sterke BMW M3 GT4! “De auto is eerder actief geweest in het Dutch GT Championship. We hebben gekozen voor de Supercar Challenge omdat deze serie, met bijvoorbeeld tv-uitzendingen, publicitair voor sponsors uiterst interessant is. Daarnaast zochten we competitie en die heb je hier in overvloed. En je rijdt ook nog op grote, bekende circuits”, maakt Tristan de keuze duidelijk. Het ambitieuze tweetal is nog voorzichtig als het om resultaten gaat. “Pas afgelopen maandag is de knoop definitief doorgehakt, dus de voorbereiding is erg kort geweest. Hoewel we hoge ogen willen gooien, moeten we realistisch zijn en eerst maar eens kijken waar we ten opzichte van de concurrentie staan. Dit jaar een top vijf zou al mooi zijn en een podium super.” 

De inzet van de NMT Racing BMW M3 GT4 wordt technisch begeleid door het ervaren team van MDM Motorsport uit Badhoevedorp. Als sponsors treden op NMT Projects International B.V., het in Berkel en Rodenrijs gevestigde bedrijf dat zich bezighoudt met wereldwijd zwaar transport en zusterbedrijf NMT Shipping (Purmerend) dat gespecialiseerd is in wereldwijd transport van rollend materieel. “Op dit moment ligt het in de planning om vier of vijf wedstrijden te rijden. We hopen snel nog meer partners te vinden die zich bij NMT Racing willen aansluiten. Dan zullen we zeker wedstrijden aan ons schema toevoegen”, besluit Tristan Boorsma, die nauwelijks kan wachten om de BMW M3 GT4 de sporen te geven. De inwoner van Alphen aan den Rijn weet dat hij binnen het team met concurrentie maken krijgt. “We hebben in januari een dag met de nieuwe auto getest en ondanks dat mijn broer veel minder ervaring heeft, was hij maar een seconde per ronde langzamer. Ook dat kan dus interessant worden.”

De kwalificatie van de Supercar Challenge Supersport Divisie wordt zaterdagochtend verreden, in de middag gevolgd door een wedstrijd over zestig minuten. De tweede wedstrijd over zestig minuten staat voor paasmaandag op het programma.

NMT Racing pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op donderdag 17 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paasraces.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons