van der Horst

Supercar Challenge hoofdact tijdens Racing Festival in Spa

Van Glabeke-Jonckheere - Ferrari 458 GT3
Van Glabeke-Jonckheere - Ferrari 458 GT3
Het Racing Festival in Spa is traditiegetrouw het begin van de laatste rechte lijn voor de Supercar Challenge powered by Pirelli. Midden oktober sluit het sterkste kampioenschap van de Benelux zijn deuren op de omloop van Assen, maar eerst wordt er nog eens hard geracet op het schitterende circuit in de Belgische Ardennen. We zien dan ook heel wat bekende Belgen, maar ook nieuwe gezichten voor de zevende afspraak van het seizoen.
  • Qvick Motors
Nissan GT3-R voor Philippe Steveny
Nissan GT3-R voor Philippe Steveny
Laten we beginnen met de Divisie Super GT, waar drie teams een bikkelharde strijd om de titel uitvechten. Martin Lanting en Bob Herber (Ferrari 458 GT2) tellen 195 punten, Henry Zumbrink volgt in zijn prachtige Volvo V8 op 1 lengte en de Dodge Viper GT3 van Roger Grouwels – Arjan van der Zwaan - Robert de Graaff telt amper 9 punten minder dan de leiders in het kampioenschap. Van een eindstrijd gesproken! Niet minder dan 12 wagens zien we overigens in Spa van start gaan, waaronder exotische namen zoals Vicora, Aquila en Mosler. Ook België stuurt zijn gezanten, met een Nissan GT-R GT3 voor de voormalige Belgische toerwagenspecialist Philippe Steveny, samen met de Franse Nissan verdeler Stephane Bailly. Zij doen het in de kleuren van het Italiaanse Nova Racing en mogelijk staat een volledig seizoen in 2015 op hun programma.

Belgen voor de titel

Van Glabeke-Jonckheere
Van Glabeke-Jonckheere
In de Divisie GT is het vooral uitkijken naar Frédérique Jonckheere en Patrick van Glabeke, die in hun Curbstone FMA Racing Ferrari 458 twintig eenheden meer tellen dan de dichtste achtervolgers in het kampioenschap, de Britten Craig Wilkens - Aaron Scott in hun Dodge Viper. “We gaan op veilig spelen”, vertelt de razendsnelle West-Vlaming Frédérique Jonckheere. “Met 20 punten meer hebben we een mooie voorsprong, maar een opgave kan al ons werk meteen teniet doen. Voor ons komt het er op aan in de buurt van de Viper te blijven en bij het minste foutje van het een definitieve kloof te slaan.”

Volop strijd om top drie in GTB-divisie

Vanbellingen-Sluys - BMW M4 Silhouette
Vanbellingen-Sluys - BMW M4 Silhouette
Maar wat gezegd van de GTB Divisie?  Uiteraard zijn er Steve Vanbellingen en Ward Sluys, die na een moeilijke start van het seizoen langzaamaan weer naar voren zijn gereden. “We zijn nu tweede in het kampioenschap, met evenveel punten als Daan Meijer (Porsche) en Marcel Van Berlo (Porsche)”, schetst Diax racer Ward Sluys de situatie. “De eerste plaats van de Corvette van Max Koebolt en Ferdinand Kool is buiten schot, maar voor de tweede plek wordt het dus nog spannend. Uiteraard willen we op Spa als Belgen bovenaan eindigen en daar gaan we ook alles aan doen.”

Miguel Vandereyt-Angelique Detavernier - Porsche 997 Cup
Miguel Vandereyt-Angelique Detavernier - Porsche 997 Cup
Verder zien we de Porsche 997 van Miguel Vandereyt en Angelique Detavernier, die een mooie vijfde plaats in de tussenstand innemen. “We maken iedere race progressie en dat was ons doel in begin van het seizoen”, aldus de West-Vlaamse schone.

Welcome back Jimmy

Jimmy Adriaenssens
Jimmy Adriaenssens
In de Divisie Supersport is Cor Euser (Lotus) na Brands-Hatch nog steeds de uitgesproken titelkandidaat, maar het voornaamste nieuws is zonder meer de comeback van Jimmy Adriaenssens, de Belg die eind vorig seizoen zwaar crashte in Assen. Hij keert terug naar de Supercar Challenge. De Antwerpenaar brengt samen met Spork Racing een nieuwe SEAT Leon Supercopa naar de wedstrijden in Spa-Francorchamps. Verder is er van Belgische zijde opnieuw de Mazda 3 van Werner Van Herck, die nu hoopt op een combinatie van snelheid en betrouwbaarheid in zijn Japanse machine.

Net als in de Supersport zien we in de Divisie Sport 1 een Britse GT bovenaan de rankings. Erwin van Dijk telt in zijn Lotus 11 punten meer dan de Renault Clio van Dennis de Borst en Martin de Kleijn. Van Belgische zijde hopen Chris Voet en Bart van den Broeck in hun Clio hun plek in de top 5 nog te verstevigen of waarom niet nog een ultieme aanval op het podium in te zetten.

Last but not least verdedigen Henk Haane (Tatuus), David Houthoofd-Vincent Desschans (Norma) en Filip Declerq (Norma) de Belgische kleuren bij de open wagens.

Supercar Challenge Press
Foto's: Supercar Challenge-Vandereyt Racing-Curbstone FMA Racing
Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op donderdag 2 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Racing Festival.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons