van der Horst

Supercar Challenge powered by Pirelli verovert Brands Hatch

Start Race 1 Brand Hatch
Start Race 1 Brand Hatch
De Britse eilanden en de autosport zijn zonder meer twee zaken die bijzonder goed samengaan. De autosport heeft er zijn roots, getuige het groot aantal circuits, de mythische rijders en de talloze merken die van over het Kanaal komen. Dit weekend doet de Supercar Challenge powered by Pirelli het omgekeerde: zij trekken, met de boot of de trein, naar Brands Hatch voor de tweede afspraak op rij op het schitterende voormalige F1-circuit. De titelstrijd woedt nu in alle hevigheid en de Belgen doen het daarin zonder meer zeer goed.
  • Skylimit Events
Nicolas Vandierendonck - Jeffrey Van Hooydonk
Nicolas Vandierendonck - Jeffrey Van Hooydonk
De dikke GT’s zullen met 21 zijn in Brands Hatch, dat overigens op amper veertig minuten van Dover ligt. Wie de verplaatsing dus wil meemaken, kan dat zonder problemen. Nicolas Vandierendonck verdedigt uiteraard zijn leidersplaats in de Super GT Division, aan het stuur van de schitterende Shipex SRT Corvette (176 punten). In Engeland doet de snelle gentleman driver een beroep op de lokale kennis van Archie Hamilton – geen familie van overigens – om de strijd tegen de Limburgse Dodge Viper GT3 van Roger Grouwels en Kelvin Snoeks (165 punten) voort te zetten. De titelstrijd is een Belgisch-Nederlands gevecht, in Amerikaanse wagens, op Britse bodem!
 
Ward Sluys/Frédérique Jonckheere - BMW M4 Silhouette
Ward Sluys/Frédérique Jonckheere - BMW M4 Silhouette
In de Divisie GTB is het uitkijken naar de strijd tussen de Patrick Lamster-Donald Molenaar (Porsche 997), versus Milan Dontje-Ferdinand Kool (Corvette) en Ward Sluys-Fré Jonckheere (BMW M4). De Belg Lamster leidt met 164 punten, 13 meer dan het duo in de Nederlandse Corvette en 24 meer dan het Belgische duo in de JR Motorsport BMW M4 Silhouette.
 


Patrick Lamster/Donald Molenaar - EMG Motorsport Porsche 997 GT3
Patrick Lamster/Donald Molenaar - EMG Motorsport Porsche 997 GT3
Leuk is dat we in Brands Hatch ook typisch Britse producten zien, zoals een bijkomende Radical en Mosler, maar vooral een zeer sensationele TVR Sagaris. Ook in de Divisie GTB zien we veel Britse gasten, maar dan met Porsche en Lamborghini.
 
Toerwagens versus GT4
 
Chris Voet/Bart Van den Broeck - Traxx Racing Peugeot RCZ
Chris Voet/Bart Van den Broeck - Traxx Racing Peugeot RCZ
In de Divisie Supersport zien we niet echt meer Belgische titelkandidaten, maar opgepast, voor de zeges in Engeland kennen we wel enkele kandidaten. Zo is er uiteraard het Belgisch-Nederlandse duo Philippe Bonneel-Bas Schouten (BMW), die eerder dit seizoen al wonnen. Ook de KTM van Xavier Mezquita-Reinier Weishaupt is een te duchten kandidaat en met veel plezier zien we de Seat Leon Supercopa van Jimmy Adriaenssens, samen met Wim Meulders, weer van start gaan.
 
In de Sport Divisie maken Chris Voet en Bart van den Broeck met hun schitterende Peugeot RSZ wel nog kans op de eindwinst. In Assen kende het Antwerpse duo echter een minder sterk weekend en dus moet er in Brands Hatch, een omloop die de Franse wagen bijzonder goed zou moeten liggen, een achterstand dichtgefietst worden.

Supercar Challenge Press
Foto's: Niels Vaeck-Thems Racing-Supercar Challenge  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons