van der Horst

Racing Festival: Belgen klaar voor tweede bezoek aan Spa-Francorchamps

Supercar Challenge in Spa
Supercar Challenge in Spa
De eerste doortocht van de Supercar Challenge Powered by Pirelli in Spa-Francorchamps, begin juni tijdens de Spa Euro Race, leverde meteen enkele Belgische overwinningen op. De ambitie komend weekend, tijdens het Race Festival in de Ardennen, is dus niet anders. Sommigen onder hen moeten in Francorchamps wel omgaan met de titelstress of net terrein goedmaken op de leiders in het kampioenschap.
  • Dreamdrive
Nicolas Vandierendonck en Jeffrey Van Hooydonk hebben een voorsprong van vijftien punten bij elkaar gefietst met hun SRT Corvette C6.R in de Super GT-klasse. Eerste achtervolger is Roger Grouwels in de Dodger Viper GT3-R. “Vijftien punten lijkt misschien comfortabel, zeker gezien de minieme verschillen die we eerder in het seizoen gekend hebben, maar het tij kan heel snel keren”, aldus Nicolas Vandierendonck. “Ik moet toegeven, zeker omdat er nu heel wat op het spel staat, dat ik wat stress begin te ervaren naarmate het weekend dichterbij komt. Maar daar moet ik mee leren omgaan, ik moet volledig gefocust zijn wanneer de V8-motor van de Corvette begint te brullen.” De rijders uit de Lage Landen nemen het onder meer op tegen de Lamborghini van de snelle Tsjech Tomas Enge.

Ward Sluys - BMW M4 Silhouette
Ward Sluys - BMW M4 Silhouette
Ook in de GTB-categorie trekt een landgenoot als leider naar de voorlaatste afspraak van het seizoen. Porsche-rijder Patrick Lamster hamert al het hele seizoen op regelmaat en maakt met die strategie nu dus het meeste kans op de titel. Lamster krijgt in Spa opnieuw het gezelschap van de Nederlander Donald Molenaar. “We willen komend weekend gewoon het hoofd koel houden en zondagnamiddag weten we hoe we ervoor staan in de tussenstand. Maar voorspellingen durf ik niet te maken.” De GTB-divisie ontvangt ook de BMW M4 Silhouette van Ward Sluys, derde in de rangschikking, en de Porsche 997 van Hans Verhelst en Guy Verheyen.

Gastrijders in Supersport

De Supersport-klasse ontvangt enkele gastrijders in Francorchamps, naast de vaste waarden uit België. Philippe Bonneel reageerde bijzonder ontgoocheld na Brands Hatch en gaat in Spa – waar hij eerder dit seizoen al won – opnieuw op zoek naar sportieve revanche. De West-Vlaming krijgt op de BMW M3 van EMG Motorsport de steun van de snelle Nederlander Bas Schouten. Steve Vanbellingen maakt zijn terugkeer in de Supercar Challenge op een BMW WTCC, terwijl Guino Kenis voor het eerst zal te zien zijn in het Benelux-kampioenschap voor dikke GT’s, snelle toerwagens en spectaculaire prototypes.

Luc De Cock wordt in Spa de enige Belg in de Supersport-klasse die niet gekozen heeft voor een bolide uit de stal van BMW. De Oost-Vlaming haalt zijn vertrouwde Lotus 2/11, waarmee hij enkele seizoenen geleden kampioen werd in de categorie, weer van stal. De Cock is daarnaast uiteraard ook te zien bij de Superlights, waar hij samen met Sam Dejonghe en de Norma 20 FC op zoek gaat naar de titel.

Bart Van den Broeck - Chris Voet - Peugeot RCZ
Bart Van den Broeck - Chris Voet - Peugeot RCZ
Bart Van den Broeck en Chris Voet (Peugeot RCZ) zijn de enige Belgische rijders in de Sport-klasse – al is er ook nog de Renault Clio van EMG Motorsport met de Nederlander Wiebe Wijtzes, leider in de tussenstand – maar ze maken wel nog kans op de titel. “Jammer genoeg moeten we hopen op pech bij de concurrentie, want in normale omstandigheden denk ik niet dat we de concurrentie nog kunnen inhalen.”

Stevige concurrentie bij de Superlights

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Luc De Cock en Sam Dejonghe staan tweede bij de Superlights en gaan in Spa dus op zoek naar de leidersplaats, terwijl Tim Joosen en Glen Haverals (Tatuus PY012) hun vierde plaats in de tussenstand willen verstevigen. In de tweede divisie van de Superlights hebben de Belgen wel de koppositie in handen, aangezien Filip Declerq (Norma M20F) vijftien punten voorsprong telt op eerste achtervolger Paul Sieljes. David Houthoofd (Norma M20F) en Wim Jeuris (Radical) vervolledigen de Belgische delegatie.

Supercar Challenge pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op vrijdag 2 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Racing Festival.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons