van der Horst

Spa 400: Nabeschouwing Koen & Kris Wauters

Spa-Francorchamps, 15 april 2018. Hoewel het niet meer vrijdag de dertiende was, mogen Koen en Kris Wauters toch van een soort ongeluksweekend spreken na de seizoensopener van de Supercar Challenge. De broers Wauters kwalificeerden zich op zaterdag als negende met de Porsche 911 GT3 Cup van DVB RACING, maar verder dan dat geraakten ze op de openingsdag niet. Tijdens de formatieronde van race 1 reed een LMP3 in de eerste bocht op hun Porsche in. Einde verhaal, althans voor de eerste race… Op zondag eindigde het duo net buiten het podium in de Supercar Challenge en meteen ook als tweede Porsche in de eindafrekening.
“Het gebeurt wel vaker dat wagens eruit gaan in die legendarische eerste rechtse. Er is daar altijd een soort opstropping, zeker met een groot startveld. Deze keer waren wij de ongelukkigen die betrokken waren bij een aanrijding. Het was niet mijn schuld, maar toch is het onze auto die niet meer kon rijden. De #294 Ligier LMP3 van Bakker kon namelijk wel nog verder”, aldus een teleurgestelde Koen Wauters. De ophanging van de wagen was ernstig beschadigd, Kris en Koen moesten dus noodgedwongen forfait geven voor de allereerste race van hun seizoen in de Supercar Challenge. “Het team van DVB RACING werkte heel hard om de wagen op tijd klaar te krijgen voor de race van zondag”, verklaarde Koen later tijdens het weekend.

En hard werken deed DVB RACING dus zeker. De Porsche was tegen zondagochtend volledig hersteld, dus de broers Wauters konden aan de slag voor de tweede race van de Supercar Challenge. Kris vertrok vanaf plaats twaalf in het algemeen klassement. “Toen Kris in de formatieronde voorbij de Raidillon was, luidde al een oorverdovend applaus en was het al feest bij ons in de pitbox. Alvast een betere start dan die van zaterdag”, lachte Koen. Hij gaf de wagen af op plaats negen algemeen na een natte race. “Het was een close call of we al dan niet voor slicks gingen. Uiteindelijk hebben we dat niet gedaan”, vertelde Kris Wauters.

Het team finishte in race twee als vierde in de Supercar Challenge, waarmee ze meteen als tweede Porscheteam over de de finish kwamen. Een teleurstelling voor de ambitieuze broers Wauters: “Alles is natuurlijk beter dan wat er op zaterdag gebeurde, waar we geen punten pakten en geen race konden rijden. In race twee reden we net niet naar het podium, over een geslaagd weekend kunnen we dus niet echt spreken. We ambieerden als eerste Porsche te finishen en dat is bijna gelukt. Ik zou graag zeggen dat we er een goed openingsweekend hebben opzitten en we hebben de meubelen uiteindelijk nog wel kunnen redden en wat ook belangrijk is, het hele team heeft laten zien over de nodige veerkracht te beschikken.”

Uitkijken doen Koen en Kris wel naar de volgende races in Zandvoort. Van 19 tot 21 mei vinden daar de Jumbo Familie Dagen plaats, en ook de tweede manche van de Supercar Challenge. “Het is nooit zeker dat we het er beter vanaf gaan brengen, maar ik kijk er alvast naar uit om te proberen en ik verzeker je, die wedstrijden in Zandvoort rijden we echt voor volle tribunes. En ik ga de Tarzanbocht eens echt à fond pakken!”

Koen & Kris Wauters PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op dinsdag 17 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa 400.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons