van der Horst

Spa Euro Race: Race 2: Hommerson is rainman - Van Herck zorgt voor Brabançonne

Van Herck Racing - Mazda 3
Van Herck Racing - Mazda 3
Ondanks de Nederlandse vlag achter de naam van Niek Hommerson, was de zege van de Ferrari-rijder in een verregende tweede wedstrijd van de Supercar Challenge powered by Dunlop in Spa toch ook een beetje Belgisch. Hommerson woont immers al goed heel zijn leven in Antwerpen. Een echte Belgische zege in Spa was er voor Werner van Herck (Mazda) in de Divisie GTB, terwijl enkele andere landgenoten het podium mee op mochten.
Spa Euro Race: De beide wedstrijden in beeld gebracht
De weergoden waren duidelijk heel andere dan op zaterdag, want bij de start van de tweede race van de Supercar Challenge powered by Dunlop in de groene Ardennen, stonden de hemelsluizen helemaal open. “Het was ongelofelijk, je zag geen steek bij de start”, aldus Steve Vanbellingen, die samen met Ward Sluys, een moeilijke race zou kennen in de JR Motorsports BMW M3 Silhouette. “Onze versnellingsbak bleef in derde steken en we hebben uitgereden om wat punten te sprokkelen…”

Martino Rosso / AF Corse - Ferrari 458 Italia GT3
Martino Rosso / AF Corse - Ferrari 458 Italia GT3
Vooraan won Niek Hommerson uit Kapellen bij Antwerpen in de prachtige Ferrari 458 GT3, voor de winnaar van gisteren, Roger Grouwels in de Team RaceArt Corvette C5-R. Jim en Glenn Geddie reden naar een derde plek in de snelle United Autosports McLaren MP4-12C. “Mooie competitie”, glunderde Hommerson op het podium, “alleen jammer dat mijn maatje Louis Machiels er niet kon bij zijn.”

DVB Racing - Chrysler Viper GTS-R
DVB Racing - Chrysler Viper GTS-R
In de GT klasse ging de overwinning naar Lotus-rijder Jan van der Kooi, terwijl onze landgenoten allen een moeilijk wedstrijdverloop kenden. Zowel de DVB Racing Chrysler Viper GTS-R van Wim Lumbeeck en Dylan Derdaele, als de JR Motorsport BMW M3 Silhouette van Ward Sluys en Steve Vanbellingen kenden problemen en kwamen niet verder dan een vijfde en zesde plek, op 4 ronden van de winnaars.

Euroseal - EMG Motorsport - Porsche 997 GT3 Cup
Euroseal - EMG Motorsport - Porsche 997 GT3 Cup
In GTB was er wel een stevig Belgisch feestje. Werner van Herck won, “ondanks het feit dat het heel moeilijk racen was, met heel weinig zichtbaarheid”. Patrick Lamster en Marc Neyens werden tweede, wat maakt dat de Euroseal EMG Porsche stevig in het zadel blijft als leider in het GTB-kampioenschap. “Ik werk het seizoen met Marc Neyens verder af”, aldus Lamster op het podium. Rudy Lemmens tot slot werd in een kletsnat Spa zesde in de Divisie GTB, aan het stuur van zijn KTM, een wagen zonder… dak.

Als de broers Monster (Seat) er niet waren geweest, dan hadden we in de Divisie Supersport een heel Belgisch podium gekend. Achter de Team Riwal Seat, vonden we immers in volgorde: Luc De Cock (Lotus 2/11 GT4), Jimmy Adriaenssens (Spork Seat) en Jonas De Kimpe/Vincent Van Paemel (Spork Seat). De beide wagens van Spork werden eveneens tweede en derde in de klasse voor de mooie Spaanse bolides.
Racekicks - Seat Leon Supercopa
Racekicks - Seat Leon Supercopa
“Ik had vooral in het tweede deel van de omloop heel wat last van onderstuur aldus Adriaenssens, die lang aan de leiding lag. “Ik ben echter heel gelukkig met de uitslag, want dit was ronduit mijn beste weekend ooit in de Supercar Challenge powered by Dunlop.” Chris Voet en Bart van den Broeck werden tiende in de Divisie Supersport, terwijl de BMW van Bonneel/Vermote als 14de over de meet kwam, één plek beter dan de Saker van Wim Meulders.

De zege in Sport was voor de Nederlander Michael Verhagen (Honda S2000).

Supercar Challenge press - Foto's: Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Supercar Challenge op zondag 9 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons