van der Horst

Voorbeschouwing Philippe Bonneel op het seizoen 2014

Voor het derde jaar op rij neemt Philippe Bonneel (PB 2828 Racing) deel aan de Supercar Challenge 2014. De Anzegemnaar kijkt tevreden terug op een geslaagd seizoen 2013, met de BMW E90 WTCC van JR motorsport. Gaandeweg het seizoen leerde Bonneel de voormalige wereldkampioenenauto van Andy Priaulx kennen en dit leverde een aantal mooie resultaten op, waaronder een podiumplaats in Zandvoort, samen met Erik Qvick.
Beide West-Vlamingen vonden dat dit naar meer smaakte en beslisten om dit jaar verschillende races samen te rijden. De BMW WTCC van JR Motorsport was reeds verhuurd, en dus moesten Philippe en Erik op zoek naar een andere goeie wagen. Die vonden ze bij EMG Motorsport.  Hun bolide voor dit jaar is een bijzonder krachtige BMW M3 E92.

Met deze wagen werken Erik en Philippe een beperkt programma af, dat begint op de Nurburgring van 23 tot 25 mei. Daarna gaan ze verder in Spa, waar Philippe naar goeie gewoonte een evenement organiseert voor trouwe sponsors als Lecot-Raedschelders, Roto, FCS Cleaning en Apex Dental. Dit jaar ging de firma Metabo als nieuwe partner in zee met PB 2828 Racing.

De bedoeling is mee te strijden voorin in de Supersport-klasse en om dit jaar zoveel mogelijk races af te werken.

Philippe Bonneel pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op dinsdag 13 mei 2014.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons