van der Horst

Supercar Challenge vormt hoofdact tijdens Spa Racing Festival

Supercar Challenge
Supercar Challenge
Komend weekend staat voor de Supercar Challenge powered by Dunlop alweer het voorlaatste raceweekend van 2013 op het programma. Ditmaal is Spa Francorchamps het decor voor de grootste GT- en toerwagenklasse van de Benelux. De strijd om het kampioenschap ligt in alle divisies nog volledig open, dat het dus een spannend weekend gaat worden in de Ardennen staat op voorhand al vast!
Supercar Challenge
Supercar Challenge
De strijd in de Super GT-divisie van de Supercar Challenge is dit seizoen een genot om naar te kijken. Favoriet voor het kampioenschap zijn hier vader en zoon Jim en Glynn Geddie, die met hun schitterende McLaren MP4-12C GT3 al meerdere overwinningen scoorden. Zij krijgen die overwinningen echter niet in hun schoot geworpen, want de concurrentie in deze divisie is moordend. Naast de Geddies maken namelijk ook Jan Versluis, Roger Grouwels en Henry Zumbrink nog kans op de titel en gelden ook Bob Herber en Martin Lanting nog als gevaarlijke outsiders. Een outsider voor de dagoverwinning is Peter Hoevenaars die door veel pech al veel punten verloor maar wel vaak voorin het veld te vinden is. Gastrijders dit weekend in de Super GT-divisie zijn onder andere Biense Dijkstra en Sebastiaan Bleekemolen (hij vervangt Tom Coronel die eigenlijk zou rijden maar door verplichtingen elders niet aanwezig kan zijn) in een Porsche 997 GT3 RSR Bi-turbo en Peter Versluis in een Ferrari. Terug in de klasse is dit weekend het team van Mad and Daring, zij hebben voor Spa in de Super GT-divisie een Corvette ingeschreven en voor de GT-divisie een gloednieuwe BMW V8-star.

Vanbellingen-Sluys - BMW Silhouette
Vanbellingen-Sluys - BMW Silhouette
In de GT-divisie is de strijd om het kampioenschap een tweestrijd aan het worden tussen Pierre-Etienne Bordet enerzijds en het duo Steve Vanbellingen en Ward Sluys anderzijds. Tot aan de race op Zandvoort ging Bordet aan de leiding in het kampioenschap, maar door technische problemen verloor de Volvo-coureur in de duinen veel punten. De leiding in deze divisie kwam hierdoor in handen van Vanbellingen en Sluys en zij zullen er alles aan gaan doen om die leiding in het kampioenschap vast te houden. Vast staat dus dat het een spannende strijd gaat worden op Spa, zeker met andere snelle deelnemers zoals Jan van der Kooi, het duo Wilkins/Scott en een door Mad and Daring Racing ingezette BMW V8-star. Ook Jack Rozendaal is dit weekend een deelnemer in de GT-divisie.

Supercar Challenge - Divisie GTB
Supercar Challenge - Divisie GTB
In de GTB-divisie gaat de strijd om het kampioenschap tussen het duo Lamster/Neyens en het duo Wijnen/Frijns, beiden uitkomend met een Porsche 997 GT3 Cup. Ondanks dat Charlie Frijns en René Wijnen dit jaar het raceweekend op de Slovakia Ring verstek lieten gaan zitten ze er dus goed bij, want hun achterstand op koplopers Neyens en Lamster bedraagt slechts 18 punten. De laatste twee evenementen gaan dus extreem spannend worden. Bij de KTM van Rudy Lemmens ging op Zandvoort de motor kapot waardoor hij er op Spa niet bij kan zijn. Terug van weggeweest zijn Erol Ertan en Nol Köhler, zij verschijnen samen aan de start met een door Lammertink Racing geprepareerde Porsche 997 GT3 Cup. Tot slot is ook Jack van der Ende komend weekend weer present met zijn Mondeo V8.

Supercar Challenge -  Lotus van Luc De Cock
Supercar Challenge - Lotus van Luc De Cock
In de Supersport-divisie is Luc de Cock met nog vier wedstrijden te gaan de grootste kanshebber op de titel. De afgelopen jaren was De Cock altijd snel maar liet zijn Lotus hem nog weleens in de steek. Dit jaar lijkt alles echter op zijn plaats te vallen en zien we hem elke wedstrijd vooraan in het veld. Zijn voorsprong op achtervolger Bas Schouten bedraagt momenteel zelfs al 25 punten, maar de concurrentie zal er alles aan gaan doen om dat gat op Spa Francorchamps te verkleinen. Ook de gebroeders Monster en het duo Bogaerts/Van Soelen maken namelijk nog volop kans op de titel en laten geen kans onbenut. Traditioneel is ook komend weekend de Supersport-divisie de grootste divisie binnen de Supercar Challenge met ditmaal weer meer dan 20 deelnemers.

Supercar Challenge - Divisie Sport
Supercar Challenge - Divisie Sport
In de Sport-divisie leek Aart Bosman op rozen te zitten, maar een door technische problemen zeer slecht verlopen weekend op Zandvoort zorgt ervoor dat Bosman nu toch in zijn spiegels moet gaan kijken. In het kampioenschap zijn Rob Nieman en Eric van den Munckhof namelijk aardig dichterbij gekomen dus Bosman kan zich de laatste races geen uitvalbeurt meer veroorloven. Ook het duo Kleijn/De Borst is nog een outsider voor de titel in de Sport-divisie.

Supercar Challenge - Superlights
Supercar Challenge - Superlights
Ook de Superlights komen dit weekend in actie op Spa Francorchamps in ditmaal een van de GT’s gescheiden startveld. Zoals gebruikelijk komen de Praga’s in actie met onder andere Berry van Elk en het duo De Graaff/Ribbens achter het stuur. Daarnaast verschijnt er dit weekend ook een Mexicaan aan de start met een Praga, namelijk Diego Duez. Danny van Dongen krijgt bovendien ook een teamgenoot in de persoon van Vincent Le Sage. Bij de Radical SR8’s wordt er weer een strijd verwacht tussen Henk Thuis en Martin Short terwijl bij de SR3’s in ieder geval Ko Koppejan en het duo Van Geffen/Rademaker weer aan de start verschijnen. Bij de CN prototypes zijn onder andere door Bas Koeten Racing twee Wolf GB08’s ingeschreven en zijn ook de duo’s Declercq/Daniels en Van Hover/Houthoofd met hun Norma present. Benny Goossens verschijnt aan de start met een Juno SSE. Er worden in het veld van de Superlights veel auto’s verwacht, want naast de Supercar Challenge Superlights komen ook de Saker Challenge, de Speed Series en het Franse FUNYO kampioenschap naar België toe.


Spa Racing Festival
Spa Racing Festival
De Supercar Challenge powered by Dunlop is dit weekend de hoofdact tijdens het tweedaagse Spa Racing Festival, dat naast de Supercar Challenge ook de Caterham Graduates verwelkomt. De toegang tot het evenement is bovendien bij het vooraf downloaden van een ticket gratis te bezoeken. Genoeg redenen dus om komend weekend een kijkje te komen nemen op Spa Francorchamps!

Supercar Challenge PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op woensdag 25 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Racing Festival.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons