van der Horst

Supercar Madness Finaleraces: Nummer tien en elf voor Maxime Oosten

Maxime Oosten - Bas Koeten Racing
Maxime Oosten - Bas Koeten Racing
Ook tijdens de finale van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux op het circuit van Assen stond er geen maat op Maxime Oosten (Bas Koeten Racing). Oosten won beide races van het weekend en sloot zo het seizoen af met elf zeges op twaalf races. Hij is dan ook de oververdiende kampioen.
  • Powercars
In de eerste race reed Maxime Oosten van start tot finish aan de leiding. Lorenzo van Riet (Xwift Racing Events) was de enige die in het begin van de race het ritme van Oosten nog enigszins kon volgen. Maar de ploegmaat van Van Riet, Willem Meijer kreeg later een Drive Through en zou uiteindelijk de wagen met panne aan de kant zetten. De tweede plaats ging naar Dirk Warmerdam (Bas Koeten Racing) op bijna een halve minuut van de winnaar. Max Veels (Ferry Monster Autosport) maakte het podium vol. Bij de Belgen nam Fred Caprasse (JJ Motorsport) een blits start die hem van de dertiende naar de vijfde plaats bracht maar hij zou later wat terugvallen en moest Giovanni Scamardi (JJ Motorsport) voorlaten die zo als beste landgenoot finishte op de vijfde plaats net voor Caprasse.

Fred Caprasse - JJ Motorsport-BMW Bilia Emond
Fred Caprasse - JJ Motorsport-BMW Bilia Emond
Na de start van de tweede race nam Jayden Post (Ferry Monster Autosport) even de leiding maar al gauw nam Oosten terug zijn vertrouwde positie vooraan weer in om dan eenzaam naar de zege te rijden. Meer dan een halve minuut later kwam Max Veels als tweede over de finishlijn. Het duo Meijer/van Riet, die weer een drive through moesten afwerken voor een te korte pitstop, werd nog derde nadat Dirk Warmerdam een tijdstraf kreeg en daarbij een plaats verloor. Fred Caprasse was de eerste van de Belgische piloten op de zesde positie en pakt de Belgische titel. Joeri Janssens en Steven Brams (Belgium Racing) reden beide wedstrijden uit, in de tweede eindigden ze net buiten de top tien, en dat was voldoende voor de titel in de Belgische Trophy klasse.

Foto's: BMW M2 CS Racing Cup Benelux & Maxime Oosten/MO Racing

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in BMW M2 CS Racing Cup Benelux op maandag 31 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Supercar Madness Assen.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons