van der Horst

Supercar Madness Finaleraces: Tweede plaats voor Sam Dejonghe en Thomas Piessens

Sam Dejonghe/Thomas Piessens - Deldiche Racing Norma M20FC
Sam Dejonghe/Thomas Piessens - Deldiche Racing Norma M20FC
Zij waren duidelijk de snelsten in de laatste race voor de Supercar Challenge, maar toch moesten Sam Dejonghe en Thomas Piessens (Deldiche Racing Norma M20FC) zich tevreden stellen met de tweede plaats deze zondag te Assen. Immers Alain Berg, op een gelijkaardige Norma M20FC, maakte in deze race zijn terugkeer in de Supercar Challenge na een lange afwezigheid en moest daarom geen successeconden uitzitten tijdens de pitstop. Dit gaf Berg genoeg voordeel om de leiding te pakken en die ook te behouden tot het einde van de race alhoewel Dejonghe nog zeer dicht naderde.
Start Prototype divisie
Start Prototype divisie
Net als op zaterdag startten de prototypes voor de GT’s en wagens uit de Sport divisies. Maar opnieuw waren er bij de start de nodige incidenten waarop de safety car weeral de baan opzocht nog voor de wedstrijd goed op gang was geschoten. Luc de Cock zocht dan al de pits op met zijn Norma maar kon nog verder rijden. Na de herstart had Piessens de leiding voor de LMP3’s van Max Aschoff en Lea Maurer. Deze laatste verloor enkele plaatsen waardoor Alain Berg opschoof naar positie drie terwijl Aschoff voorbij Piessens ging.

Alain Berg - BS Racing by Baticonsult Norma M20FC
Alain Berg - BS Racing by Baticonsult Norma M20FC
Terwijl het pitwindow open was volgde er een FCY na een crash van een Zilhouette. Wanneer de race hervatte met nog 20 minuten te gaan lag Berg op kop, met dank aan het ontbreken van successeconden, voor de BMW M6 GT3 van Mex Jansen en de Ginetta G58 van Aschoff. Maar de Duitser kreeg een drive trough voor een aanrijding met de Norma van de Cock en zakte weg naar de vijfde positie. Voor Luc de Cock was de race over. Dejonghe die het stuur overgenomen had van Piessens kwam als vierde terug de baan en zette de achtervolging in op de koplopers. Hij rukte al snel op naar de tweede plaats en kwam zelfs nog dicht bij Berg, maar het was net te nipt om nog de zege te pakken.

Mex Jansen - Koopman Racing BMW M6 GT3
Mex Jansen - Koopman Racing BMW M6 GT3
Bij de GT’s moest Bart Arendsen al vlak na de start zijn BMW M6 GT3 aan de kant zetten. Max Tubben (BMW M6 GT3) reed op kop maar hij kreeg een straf voor een jumpstart zodat Mex Jansen de leiding overnam. Jansen zou de leiding in de klasse niet meer afgeven en finishte als derde algemeen. Max Tubben en Bob Herber (Lamborghini Super Trofeo) mochten hem vervoegen op het GT podium. De Borst/Van Oord (Hyundai i30N TCR) wonnen in de Supersport 1 divisie, in de Supersport 2 divisie was de zege voor Gilles van Houtum (BMW E46 GTR). Tim De Borle (Xwift Racing Ligier JS2) werd vijfde in de Supersport 2. Chris Voet en Bart van den Broeck (Traxx Racing Team Peugeot RCZ) eindigden als vijfde in de Sport divisie.

Foto's: Supercar Challenge
 



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons