van der Horst

Supercar Madness: Frank Färber en Cédric Baeten winnen in de Historic Monoposto Racing

Podium race 2 Historic Monoposto Racing
Podium race 2 Historic Monoposto Racing
De Historic Monoposto Racing bracht dit weekend op Circuit Zolder het mooiste startveld tijdens het Supercar Madness weekend. Drieëntwintig rijders gaven het beste van zichzelf en schotelden de toeschouwers aangename races voor. De Duitser Frank Färber (Reynard SF86) won de eerste race, maar in de tweede wedstrijd ging de overwinning naar onze landgenoot Cédric Baeten (Lola T580).
  • Prospeed Competition
Frank Färber - Reynard SF86
Frank Färber - Reynard SF86
In de eerste race werd de kloof tussen de drie eersten nooit groot maar uiteindelijk won Färber met iets meer dan een seconde voorsprong op Geert Wynants (Royale RP27) met daar vlak achter Cédric Baeten. Kees van der Wouden Jr. (Royale RP30), die vierde werd moest al meer dan 12 seconden toegeven op de winnaar. Wichard Theunissen(Van Diemen RF83) sloot de top vijf af. Eerste Formule Ford 1600 werd Carly Meskes (Van Diemen RF80) die vijftiende algemeen werd vlak achter de March 813 formule 3 van Günter Becker.

Cédric Baeten
Cédric Baeten
In de tweede race nam Baeten de start van op de pole en hij nam resoluut de leiding voor Färber en Wynants. Die drie reden wer weg van de concurrentie en de posities leken vast te liggen tot een late safety car periode het veld terug bij elkaar bracht. De race eindigde met een sprint over twee ronden, maar Baeten wist zijn leiderplaats te behouden en haalde het voor Färber en Wynants. Kees van der Wouden Jr. werd opnieuw vierde en Wichard Theunissen pakte weer de vijfde plaats. De best geplaatste Formule Ford 1600 was ditmaal de PRS RH02 van Roel Mulder.

Foto's: Niels Vaeck
 

 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Nationaal op maandag 8 juli 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Supercar Madness.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons