van der Horst

Supercar Madness: Winst voor Thomas Piessens en Sam Dejonghe in race 1

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Thomas Piessens en Sam Dejonghe (Deldiche Racing Norma M20 FC) zijn de eerste winnaars op Circuit Zolder, zij wonnen zaterdag de eerste race voor de Supercar Challenge. Piessens nam de kop maar moest deze net voor de pitstops afstaan aan een sterk oprukkende Alex Cascatau. Na de pitstops nam Dejonghe de leiding terug over en hield aan de meet een mooie voorsprong op de Alain Berg over, terwijl Tim Joosen en Luc de Cock een tweede Deldiche Racing Norma op het podium zetten.
Podium 2021 Supercar Challenge Zolder Race 1
Podium 2021 Supercar Challenge Zolder Race 1
Piessens behield na de start de leidersplaats, met in zijn zog de Norma van Joosen en Boonen. Achter hen was het vooral Cascatau die in het openings halfuur furieus bezig door de ene na de andere Deldiche Racing Norma op te rollen om dan net voor de pitstops de leiding over te nemen. Lang kon het Roemeens-Luxemburgse duo er niet van genieten, want eens hun pitstop afgewerkt was, nam Dejonghe de kop van de race terug over en zou deze niet meer afgeven. Hiermee eindigde de Antwerpenaar met 39 seconden voorsprong op Berg, terwijl de Cock met een ronde achterstand als derde over de meet bolde.

In de GT-divisie stond er geen maat op Bob Herber met zijn Lamborghini Super Trofeo die van start tot finish aan de leiding reed en als vierde algemeen finishte. Hij haalde het met voorsprong op het duo Grouwels in hun Nissan GT-R Nismo GT3. Patrick Engelen werd met de Domec Racing Radical RXC zevende algemeen en vierde in de GT klasse. In de Radical SR3 divisie ging de winst naar Nagy Kabaz, terwijl de Supersport Divisie 1 winst naar de BMW 1 Serie GTR van Bart Arendsen. Michael de Keersmaecker werd met de Audi TCR vijfde in de klasse. Supersport Divisie 2 ging naar vader en zoon Greenhalgh met de Radical SR1. Als laatste in de Sport divisie was de overwinning voor het duo de Jongh/Hoekstra in de Silhouette, Chris Voet en Bart van den Broeck werden met hun Peugeot RCZ Cup tweede.

Foto's: Thomas Smets  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons