van der Horst

Supercar Madness Zolder: Colin Caresani resoluut naar winst

Colin Caresani - Van Poelgeest Motorsport pb Bas Koeten Racing
Colin Caresani - Van Poelgeest Motorsport pb Bas Koeten Racing
Na de onenigheid van de eerste race gisteren, is Colin Caresani (Van Poelgeest Motorsport pb Bas Koeten Racing) vandaag wel 100% zeker van zijn overwinning. De Nederlander nam van bij de start de leiding over en gaf deze niet meer af. Kelvin Snoeks (MV Motorsport) eindigde als tweede, terwijl het duo Daan Pijl - Tomasz Magdziarz (Team Bleekemolen) als derde over meet kwam.
Tom Werckx - JJ Motorsport
Tom Werckx - JJ Motorsport
Caresani nam al snel een grote voorsprong op de rest van het veld, maar zag deze tenietgedaan nadat Maxime Oosten (Bas Koeten Racing) net voor de chicane zijn wagen beschadigde en deze parkeerde net na de Sacramentsheuvel, waardoor de safety car moest uitrukken. Eens de race terug op gang kwam, verloor Caresani even zijn leiding door de verplichte pitstop, maar daarna kon niemand meer aan de Nederlander tippen. Tweede eindigde Kelvin Snoeks evenmin zonder problemen, terwijl Daan Pijl zich terug een weg naar voren moest vechten en als derde over de meet reed.

Jamie Jason Vandenbalck - Xwift Racing Events
Jamie Jason Vandenbalck - Xwift Racing Events
Bij de Belgen eindigde Tom Werckx (JJ Motorsport-BE) als achtste en was de laatste die nog in dezelfde ronde eindigde als de winnaar. Voor Jamie Jason Vandenbalck (Xwift Racing Events) was de strijd voor het podium eveneens snel afgelopen nadat hij voor de pitstops een lekke band linksachter opliepen en zo een ronde verloor op de rest van het veld, hij eindigde uiteindelijk als negende.

Foto's: Thomas Smets & Niels vaeck  • New Race Festival

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons