van der Horst

Supercar Madness Zolder: Deldiche Racing palmt volledig podium in tijdens race 2

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Na de winst en een podiumplaats op zaterdag, was het feest helemaal compleet voor Deldiche Racing op zondag. Tom Boonen werd namelijk uitgeroepen als winnaar, terwijl Thomas Piessens ditmaal de klus alleen moest klaren maar toch als tweede eindigde, terwijl Tim Joosen en Luc de Cock de derde plaats pakten. Toch duurde het tot net voor de podiumceremonie vooraleer het publiek en de renners zelf wisten wie de eigenlijke winnaar was en die beslissing viel aan de groene tafel.
  • Skylimit Events
Tot tweemaal toe moest de safety car uitrijden
Tot tweemaal toe moest de safety car uitrijden
Van bij de start was het de Cock die het veld voor Piessens, Boonen en Alain Berg (BS Racing Norma) aanvoerde, al werd het deelnemersveld tot tweemaal toe terug samengebracht vanwege safety car periodes, onder meer doordat Michael Dekeersmaecker (JDK/BMS Motorsport Audi) in het grind belandde. Gezien die laatste neutralisatie net bij het opengaan van de pit window kwam, zorgde dit ervoor dat iedereen tegelijk de pits indook.... behalve de Norma van Berg. De Luxemburger besloot om een ronde langer rond te rijden, waardoor teamgenoot Alex Cascatau achteraan mocht aansluiten en de zege kon vergeten.

Podium 2021 Supercar Challenge Zolder Race 2
Podium 2021 Supercar Challenge Zolder Race 2
Vooraan kregen we ook een unieke situatie, want dankzij de pitstops kwam Patrick Engelen (Domec Racing Radical) op kop, al kon die deze plaats niet lang kon vasthouden tegen een oprukkende Norma van Piessens. Niet veel later bevonden alle drie de Norma's van Deldiche Racing zich virtueel op het algemeen podium. Toch kregen we toen al het bericht door dat Boonen een straf van 30 seconden kreeg vanwege een foute startprocedure. Het weerhield de Balenaar er niet van om de leiding van Piessens over te nemen en met zeven seconden voorsprong te winnen. Maar was hij wel de winnaar? Uiteindelijk na een gesprek met de wedstrijdleiding werd zijn straf toch kwijtgescholden en pakte Boonen zo zijn tweede overwinning van het seizoen en voor het eerst kregen we een volledig podium gevuld met de piloten van Deldiche Racing.

Domec Racing - Radical RXC
Domec Racing - Radical RXC
In de GT-divisie behield Engelen de koppoitie voor Bob Herber in Lamborghini Huracan Super Trofeo. De Domec Racing Radical RXC werd zelfs vierde algemeen. In de Supersport 1 Divisie werd het nog spannend tot het einde, maar het was Ruud Olij die met zijn BMW acht tienden voorsprong had op het duo Dennis de Borst/Stan van Oord in hun Hyundai i30 N TCR. Vader en zoon Greenhalgh haalden voor een tweede maal dit weekend de overwinning in de Supersport 2-divisie binnen met hun Radical SR1, ditmaal voor Steven Teirlinck en hetzelfde gebeurde in de Supersport Divisie waar het duo de Jongh/Hoekstra een tweede zege binnenhaalden. Chris Voet en Bart Van den Broeck besloten hun weekend met een tweede podium.

Foto's: Thomas Smets & Niels Vaeck  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons