van der Horst

Supercar Madness Zolder: Een race zonder echte winnaar

Magdziarz/Pijl - Team Bleekemolen
Magdziarz/Pijl - Team Bleekemolen
De eerste race voor de VRM BMW M2 Cup startte al met bijna een uur vertraging waarna door een brandende wagen de wedstrijd met code rood werd stilgelegd op het ogenblik dat het pitwindow open was. Sommige wagens hadden hun pitstop al achter de rug, anderen moesten nog binnenkomen waarna een algemene chaos volgde over wie nu op kop lag. Colin Caresani kwam als eerste onder de finishvlag door maar voor het podium ontstond een hevige discussie en werd de officiële uitslag door heel wat teams betwist. Uiteindelijk besloot men om het klassement van voor de code rood als finale resultaat t nemen en halve punten uit te delen voor het kampioenschap.
Jamie Vandenbalck - Xwift Racing Events
Jamie Vandenbalck - Xwift Racing Events
Zo werden Daan Pijl/Tomasz Magdziarz (Team Bleekemolen) tot winnaar uitgeroepen voor Dante Rappange/Dirk Warmerdam (Bas Koeten Racing) en Lorenzo van Riet/Henry Zumbrink (Ferry Monster Autosport). Onze landgenoot Jamie Vandenbalck (Xwift Racing Events) werd als zevende geklasseerd, Tom Werckx (JJ Motorsport) pakte de tiende plaats.

Start race 1 VRM BMW M2 Cup
Start race 1 VRM BMW M2 Cup
Na de start stormden de drie wagens op kop naast elkaar op de eerste linkse af waarbij Bogaerts en Zumbrink elkaar raakten. Pijl kwam als leider door na één ronde voor Rappange en Zumbrink. Vandenbalck volgde dan op een zevende plaats. Maar net als het pitwindow openging vloog Jochems van de baan in de Thierry Boutsen chicane, de wagen ging over kop en vatte vuur. De brand was snel geblust en Jochems kon ongedeerd uitstappen. De race werd wel onmiddellijk geneutraliseerd met code rood. Probleem was dat al enige wagens de pits hadden opgezocht voor hun reglementaire pitstop en alzo veel tijd wonnen. De race werd herstart voor 15 minuten maar al direct kwam de discussie op gang hoe de wagens die na de neutralisatie de pits opzochten de verloren tijd konden goed maken.

Dick van Elk probeert voor het podium de gemoederen te bedaren
Dick van Elk probeert voor het podium de gemoederen te bedaren
Op de piste werd het nog spannend en Colin Caresani kwam als eerste over de lijn met kleine voorsprong op Snoeks en Van Riet/Zumbrink. De wagens die na de code rode de pits opzochten kwamen pas achter de vier wagens die een vroege pitstop hadden afgewerkt binnen. Voor het podium ontstond een hevige discussie over het feit dat de vier eersten een voordeel hadden gekregen op de rest van het deelnemersveld, een voordeel dat op de piste niet meer goed kon gemaakt worden. Na lang beraad werd besloten om de stand te nemen van voor de code rood als definitieve einduitslag en halve punten uit te delen.

Foto's: Niels Vaeck
   • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons