van der Horst

Superprix: CN prototypes domineren bij vrije training

McDonald’s Racing Belgium - Norma M20 FC
McDonald’s Racing Belgium - Norma M20 FC
De piste lag er nog nat bij ten gevolge van enkele fikse regenbuien eerder op de namiddag, toen de deelnemers aan het Belcar Endurance Championship vrijdag begonnen aan hun vrije training. De baan droogde wel langzaam op gedurende de sessie maar volledig droog werd het niet. De meeste teams besloten het dan ook voorzichtig aan te doen om al vroeg in het weekend geen schade te rijden. Het was uiteindelijk de Mc Donald's Racing Norma M20 FC van Vervisch/Bouillon/Houthoofd die de snelste tijd liet optekenen in 1:36.282.
  • Powercars
Yokohama Racing - Ford Mustang V8
Yokohama Racing - Ford Mustang V8
De vier eerste posities werden trouwens bezet door CN prototypes, na de Mc Donald's Racing  Norma volgden nog de DVB Racing Norma (Thiers/Thiers/van Hooydonk), de PK Carsport Wolf GB08 (Corten-Longin-Beliën) en de Deldiche Racing Norma (de Cock/Joosen/Piessens). Daarna volgden vijf Porsche 991 met de exemplaren van No Speed Limit, Belgium Racing, MExT Racing, EMG Motorsort en GHK Racing. De tiende tijd was voor de VGL Racing Saker RAPX. Snelste tourisme wagen was de Comparex BMW M3 GTR van Wijtzes en Vanbellingen. Voor het eerst werd de Yokohama Racing Mustang V8 door Olivier Hermans en Tom Boonen aan serieuze testsessie onderworpen. De Amerikaanse bolide vertoonde nog enkele verwachte kinderziektes maar het potentieel is wel degelijk daar, de Mustang realiseerde de veertiende tijd.

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op vrijdag 14 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons