van der Horst

Superprix: Cox als nieuwe teamgenoot voor Eyckmans

Gregory Eyckmans - Renault Clio
Gregory Eyckmans - Renault Clio
Na een succesvol weekend op Circuit Zolder tijdens de Blancpain Endurance Series maakt EJ Automotive zich op voor de inmiddels vierde meeting van het Renault Clio Cup Benelux kampioenschap. De volgende races wordt opnieuw op Zolder verreden, in het kader van de Zolder Superprix tijden het weekend van 15-16 juli aanstaande. Gregory Eyckmans, die vorige keer beide sprintraces op zijn naam wist te schrijven en samen met teamgenoot Filip Uyttendaele ook de Long Race wist te winnen, krijgt voor de gelegenheid een nieuwe equipier: Kristoff Cox. Voor Cox wordt het zijn debuut in de autosport.
  • Powercars
Na recent zijn race-licentie te hebben behaald, mag Kristoff Cox zich eind volgende week opmaken voor zijn autosportdebuut in de Renault Clio Cup Benelux, die dit jaar het circuit deelt met de TCR Benelux. Net zoals zijn teamgenoot Eyckmans, deelt de 28-jarige advocaat een passie voor het sportieve gamma van Renault dat in het Franse Dieppe van de band komt. Voor Eyckmans wordt zijn de derde weekend in de Clio Cup, voor Kristoff Cox worden het de eerste competitie kilometers aan boord van de Franse bolide. Cox zette zijn eerste stappen op circuit in het kader van de Journées Passie by Renault Sport, de circuitdagen georganiseerd door Renault Sport, waarbij hij kennis maakte met de Clio Cup. Na verscheidene tests met een team dat uitkomt in de Franse Renault Clio Cup, vervoegt hij tijdens de Zolder Superprix EJ Automotive voor zijn competitiedebuut!
 
Gregory Eyckmans - Renault Clio
Gregory Eyckmans - Renault Clio
Het team komt gemotiveerd aan de dag en heeft dan ook als doel om de prestatie van tijdens de Blancpain Endurance Series op zijn minst over te doen. “Het wordt onze derde wedstrijd in de Clio Cup, de tweede opeenvolgende meeting op Zolder”, vertelt Eyckmans. “Na twee wedstrijden de auto te hebben gedeeld met Filip (Uyttendaele), zal ik ditmaal aan de start komen met Kristoff Cox – die reeds achter de schermen meedraaide tijdens de laatste meeting op Zolder. We delen beide een passie voor Renault Sport en oefenen beide hetzelfde beroep uit, qua teamspirit zit het alvast goed en ook op de piste heb ik er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen!” besluit Eyckmans, die momenteel tweede ligt in het klassement van de Renault Clio Cup Benelux.
 
Cox kijkt alvast uit naar zijn eerste kilometers in de Renault Clio Cup Benelux: “Het is een bijzonder gevoel om als Renault Sport gepassioneerde mijn autosportdebuut te kunnen maken in de Renault Clio Cup Benelux. Ik kijk uit naar de samenwerking met Gregory (Eyckmans) en het hele team van EJ Automotive om een mooi eerste resultaat neer te zetten op Circuit Zolder."
 
De meeting vangt aan op vrijdag met 50 minuten private testing in de voormiddag, gevolgd door een 60 minuten durende free practice in de namiddag. Op zaterdag staan de kwalificaties op het programma, die bepalend zal zijn voor de startposities tijdens de Qualifying Long Race later op de dag. Tijdens deze Long Race delen beide piloten de wagen. De snelste rondetijd van elke piloot tijdens de Long Race bepaalt de startpositie voor de beide sprintraces die op zondag verreden worden.

Eyckmans pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Clio Cup Benelux op vrijdag 7 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons