van der Horst

Superprix: De vrije trainingen van de overige series

RACB National Team - SEAT  León TCR
RACB National Team - SEAT León TCR
Naast het Belcar Endurance Championship stond er ook voor de TCR Benelux serie, de Supercar Challenge, de GT & Prototype Challenge en de BOSS GP serie een vrije sessie voorzien op vrijdag. De TCR Benelux serie slaagde er weer niet in om een hoog aantal deelnemers aan te trekken, slechts acht TCR bolides en twee Renault Clio’s namen de piste. Het was de RACB National Team SEAT van Sam Dejonghe en Denis Dupont die op een natte piste de snelste tijd neerzette in 1:50.043. De DG Sport Peugeot 308 van Comte/Abbring en de Delahaye Racing VW Golf van Mondron/Donniacuo volgden.
  • Skylimit Events
Klaas Zwart - Jaguar RB5 F1
Klaas Zwart - Jaguar RB5 F1
De sessie van de Supercar Challenge startte de namiddag en het was de enige die niet af te rekenen kreeg met regen. Roger Grouwels (Team Raceart Porsche 991) reed de snelste tijd voor de beide JR Motorsport BMW M4 Silhouette. Wanneer de deelnemers aan de GT & Prototype Challenge beslag op de baan legden begon het echter te regenen. In moeilijke omstandigheden ging de snelste tijd naar de Inter Europol Competition Ligier JS P3 die de Deldiche Racing Norma M20 FC voor bleef. De BOSS GP serie had recht op twee vrije sessies, maar bij de eerste regende het zo hard dat slechts vier wagens zich op de piste waagden. Snelste in de regen was Mahaveer Raghunathan in een Auto GP Lola Gibson. De BOSS GP wagens mochten de dag afsluiten en toen klaarde het weer net uit, toch ging er al in de eerste ronde een wagen uit de baan. Negen wagens namen bezit van de piste en snelste was ditmaal Klaas Zwart met de Jaguar RB5 formule 1.

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Benelux op vrijdag 14 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons