Superprix: Joosen en Dejonghe tweede in de GT & Prototype Challenge

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Sam Dejonghe kreeg de kans om bij de Superprix samen met Tim Joosen deel te nemen aan de GT & Prototype Challenge met de Deldiche Racing Norma M20 FC. Onze landgenoten presteerden boven verwachting en eindigden op een tweede plaats algemeen tussen de LM P3 bolides, zij wonnen uiteraard de divisie 2 voor CN prototypes.
Tim Joosen
Tim Joosen
De Deldiche Racing Norma M20 FC nam de start van op de eerste startrij naast de Ligier JS P3 van Jakub Smiechowski. Bij de start verloor Dejonghe een plaats aan de Ligier JS P3 van David Hauser, maar Dejonghe bleef in het slipstream van de Inter Europol Competion Ligier. Bij het wisselen van rijder schoof de Norma op naar plaats twee, Tim Joosen die het stuur overgenomen had, moest alles uit de kast halen om Hauser achter zich te houden. Bij het vallen van de vlag heeft de Norma slechts enkele meters voorsprong op de Ligier. Joosen mocht alleen het podium op om de beker af te halen, Sam Dejonghe zat toen de podiumceremonie startte al achter het stuur van zij SEAT TCR voor de Long Race van de TCR Benelux. Wim Jeuris loodste zijn Radical SR3L naar de tweede plaats SR3 klasse na de Praga van veteraan Cor Euser.

Vannerum Racing - BMW 235i Racing Cup
In de eerste race van de Supercar Challenge kenden de Belgen iets minder geluk. De JR Racing BMW M4 Silhouette Ward Sluys en Bas Schouten vertrok dan wel van op de pole maar al na een ronde moest de Nederlander de pits opzoeken door een technisch probleem. De BMW hervatte de race als laatste en niettegenstaande de tee rijders de ene snelle ronde na de andere neerzetten kwamen ze niet verder dan de twaalfde plaats. Onze beste vertegenwoordiger was John Dewilde die met de Speedlover Porsche 991 zesde werd net een plaats beter dan Jos Jansen met de JJ Racing Porsche. De BMW 235i Racing Cup van Marc en Johan Vannerum eindigde als achttiende maar won wel de Super Sport 2 klasse. De Traxx Racing Team Peugeot RCZ Cup werd dan weer derde in de Sportklasse.Ooms/van Engelen haalden met hun Porsche de eindmeet niet.

Foto's: Niels Vaeck

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zaterdag 15 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.