van der Horst

Superprix: Sam Dejonghe en Denis Dupont winnen de Qualifying Long Race

RACB National Team - SEAT  León TCR
RACB National Team - SEAT León TCR
Tot nu verliep het weekend perfect voor de RACB National team rijders Sam Dejonghe en Denis Dupont. Snelste tijd in de vrije training, pole position voor de Long Race gevolgd door een zege in die race. Met slechts tien wagens aan de start werd het alsnog een spannende race waarbij gevochten werd om de podiumplaatsen van start tot finish.
Incident tussen Van Buuren en Lessennes
Incident tussen Van Buuren en Lessennes
Sam De Jonghe nam de start van op de pole maar na ronde een kwam hij pas als derde door na de Audi van Meindert Van Buuren en de Honda van Benjamin Lessennes. Maar al in de volgende ronde kwam de Honda de pits in met een lekke band na een contact in de Villeneuve chicane. Van Buuren reed langzaam weg van de rest van het veld dat nu aangevoerd werd door Dejonghe voor Comte en Potty maar de Fransman verloor alle kansen nadat hij de SEAT een tik gaf en rechtdoor moest in de chicane, waarna hij met een stukke radiator de strijd moest staken.

Bas Koeten Racing - Audi RS 3 LMS TCR
Bas Koeten Racing - Audi RS 3 LMS TCR
Potty was ondertussen over Dejonghe gegaan maar hij kwam als eerste binnen voor de verplichte pitstop. Dejonghe ging voorbij Van Vuuren die problemen kreeg met de remmen en na de wissel vatte Denis Dupont het tweede deel van de race aan als leider. Mathieu Detry (Team WRT VW Golf) kwam nog terug op de SEAT maar zijn banden hadden hun beste tijd gehad en hij moest zich tevreden stellen met de tweede plaats. Willem Meyer kon in de Audi de derde plaats niet behouden, de remmen waren volledig op en hij verloor de laatste podiumplaats in extremis nog aan Guillaume Mondron (Delahaye Racing VW Golf).

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Benelux op zaterdag 15 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons