van der Horst

Superprix: Triple voor Norma in de kwalificatie - gehele top vijf voor CN prototypes

DVB Racing - Norma M20 FC
DVB Racing - Norma M20 FC
Zaterdag voormiddag werd de kwalificatie voor de derde wedsrijd voor het Belcar Endurance Championship afgewerkt. Net als in de vrije training vonden we de CN prototypes vooraan terug, zij palmden de ganse top vijf in. De pole ging met een tijd van 1:32.622 naar de DVB Racing Norma M20 FC van Thiers/Thiers/van Hooydonk, die het dichtst de normtijd benaderde. Daarachter volgden de Norma’s van McDonald’s Racing van Houthoofd/Bouillon/Vervisch voor het gelijkaardig exemplaar van Deldiche Racing van de Cock/Joosen/Piessens-Dejonghe.
  • Dreamdrive
No Speed Limit - Porsche 991 Cup
No Speed Limit - Porsche 991 Cup
De top vijf werd vervolledigd door de Wolf’s van PK Carsport (Corten-Longin-Beliën) en Belgium Driver Academy (Pampel/Rosoux/Battryn). De No Speed Limit 991 Cup van Bouvy/Coens/van Dalen zette de zesde tijd neer in 1:34.265 en werd in de tabellen gevolg door vijf andere Porsches. Het MExT Racing Team exemplaar klokte de zevende tijd, voor de 991 van Belgium Racing die met motorproblemen kampte. Verhaeren/Redant sloten het Porsche-rijtje af maar waren wel de snelste in de klasse 7 voor gastrijders.


Comparex Racing - BMW M3 GTR
Comparex Racing - BMW M3 GTR
Wijtzes/Vanbellingen waren met hun BMW M3 GTR primus in klasse 4 alsook snelste tourismewagen met een twaalfde tijd. Een plaats verder vinden we de eerste wagen uit de klasse 3, de Hamofa Motorsport BMW M3 van Verhoeven/Verhoeven. De BMW bleef net de VGL Racing Saker RapX van Thienpont/Branckaerts/Sels voor. Raymakers/Convents/Dupont waren met hun BMW Clubsport de snelste in klasse 5. De kwalificatie van Tom Boonen was van korte duur, hij bracht de Yokohama Racing Ford Mustang al na enkele ronden rokend de pits binnen waarna de wagen in de paddock verdween.  

--- Uitslag kwalificaties Belcar Zolder Superprix (pdf) ---

Foto's: Marnik Mouchaers
 

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op zaterdag 15 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • VR Racing

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons