Superprix: Tweemaal Detry en tweemaal Comte in de sprintraces

Benjamin Lessennes - Boutsen Ginion Racing Honda Civic
Zondag stonden er bij de Superprix Zolder nog vier sprint races voor de TCR Benelux serie geprogrammeerd. In de morgen won tweemaal Mathieu Detry (VW Golf TCR Team WRT) en in de namiddag was het de beurt aan Aurélien Comte om de Peugeot 308 Cup van DG Sport tweemaal naar de overwinning te sturen. Benjamin Lessennes (Boutsen Ginion Racing Honda Civic TCR) kende een minder weekend, door de succesballast was de Honda minder competitief en een meer dan een derde plaats in race 1 en 3 zat er dit weekend niet in. Lessennes leidt nu in de puntenstand met nog slechts drie punten voor op Guillaume Mondron.
Team WRT - VW Golf TCR
Mathieu Detry (VW Golf TCR Team WRT)  had bij race 1 de beste start en ging als eerste de linkse bocht in voor Denis Dupont (SEAT Leon RACB National Team), Guillaume Mondron (VW Golf TCR) en Stéphane Lémeret (Honda Civic Boutsen Ginion Racing). Willem Meijer (Audi RS 3 LMS Bas Koeten Racing) ging rond in een poging voorbij Lémeret te gaan en viel twee plaatsen terug. Dupont viel na twee ronden stil op de piste maar de wagen werd toch nog klaar gestoomd voor de tweede race. De posities zouden niet meer wijzigen en Detry won won voor Mondron, Lémeret, Abbring en van Oord.

Delahaye Racing Team - VW Golf TCR
Detry was opnieuw het beste weg bij de start van race 2, achter hem vochten Mondron en Abbring een duel uit om de tweede plek. Achter de drie koplopers volgde Lémeret op enige afstand, met een ontregelde voortrein had hij alle moeite om zijn vierde plaats te behouden tegenover een opzittende Willem Meijer. De vanuit de pitlane gestarte Dupont zette ondertussen de achtervolging in en slaagde er nog in om De Kimpe in te halen om alsnog zesde te worden. Detry won voor Mondron en Abbring.

Sprint Race 3
Bij de start van race 3 was Aurélien Comte (DG Sport Peugeot 308) beter weg dan Maxime Potty (Team WRT VW Golf TCR). Lessennes volgde in derde positie met Sam Dejonghe (RACB National Team SEAT Leon) in zijn spoor. Lorenzo Donniacuo ging in de kanaalbocht van de baan en de safety car kwam even de piste op. De zege van Comte kwam niet in gevaar, Maxime Potty (werd tweede en Lessennes wist Dejonghe achter zich te houden voor de derde plaats.

Aurélien Comte - DG Sport Peugeot 308
Ook in de vierde sprintrace was Comte het beste weg en leidde hij de race van start tot finish. Achter hem volgden aanvankelijk Potty, Lessennes, Dejonghe, Morien, van Buuren, Donniacuo en De Kimpe. Lessennes kreeg in de achtste ronde te kampen met een lekke band en zocht de pits op. Donniacuo was ondertussen aan een opmars begonnen, hij ging voorbij van Buuren en Morien en tot slot moest ook Dejonghe, die kampte met versleten banden, zich gewonnen geven. Comte, Potty en Donniacuo namen plaats op het podium, Dejonghe werd vierde voor de Audi’s van Morien en Van Buuren.

Foto's: Niels Vaeck

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Benelux op zondag 16 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.