van der Horst

Superprix: Ward Sluys en Bas Schouten schrijven tweede race op hun naam

Sluys/Schouten - BMW M4 Silhouette
Sluys/Schouten - BMW M4 Silhouette
Opnieuw zien we de BMW M4 Silhouette van Ward Sluys en Bas Schouten op poleposition staan voor de tweede race van de Supercar Challenge pbHankook in Circuit Zolder. Zij waren in de kwalificatie sneller dan de tweede man Roger Grouwels die start in de Porsche 991. De tweede startrij wordt bezet door Mark van der Aa en Edward Grouwels.
  • Circuit Zolder
Munckhof Racing - BMW Z4 Coupé GTR
Munckhof Racing - BMW Z4 Coupé GTR
In de Supersport 1 divisie zien we Eric van den Munckhof op de eerste positie van start gaan met naast hem Peter Schreurs die opnieuw de start voor zijn rekening neemt.  Robert van den Berg start als derde en Dennis de Borst als eerste niet BMW rijder in de Seat als vierde. Oliver Naaktgeboren start naast Johan Vannerum en zullen de strijd samen voeren in de Supersport 2 divisie. Daarachter de Sport divisie met Chris Voet en Rob Nieman die als de nummers een en twee van start gaan.

Een mooi veld rijdt begin van de middag richting de startlijn en wanneer de lichten uitgaan zien we dat Bas Schouten een prima start heeft en als eerste de eerste bocht ingaat en uitkomt. Daarachter is het Mark van der Aa die aansluit en een plek wint op Roger Grouwels. John de Wilde en Bob Herber weten tevens een plek door te schuiven ten koste van Edward Grouwels.

Robert van den Berg was het meest wakker in de Supersport 1 divisie en pakt de leiding voor Eric van den Munckhof en Michael Verhagen die ook een goede start heeft gehad. Daarachter sluit Dennis de Borst aan voor Peter Schreurs die de minst goede start had. Oliver Naaktgeboren weet bij de start voor zijn directe concurrent Johan Vannerum te blijven.

In de Sport divisie zijn er bij de start geen positiewisseling geweest en heeft Chris Voet de leiding weten te behouden voor Rob Nieman en Sandra van der Sloot. In de tweede ronde weet Nieman een plek door te schuiven door de Peugeot RCZ van Voet in te halen en hij neemt hiermee de leiding over. Ook Sandra van der Sloot weet een enkele ronde later de Peugeot van de Belgen voorbij te steken en Voet nog een plek terug te verwijzen.

Ted van Vliet en Teunis van der Grift zijn met elkaar in gevecht en wisselen van positie, na dat tweemaal gedaan te hebben lijkt het erop dat de strijd gewonnen wordt door Van der Grift welke nu de achtste positie in handen heeft en vooruit kan gaan kijken naar de BMW van Ronald van Loon. Rick Renmans moet na zes ronden zijn BMW parkeren langs de baan en zijn race vroegtijdig staken. Er zat helemaal geen gang meer in en de marshalls hebben hem geholpen te parkeren op een veilige plek.

Vooraan is het Roger Grouwels die de bumper van de BMW M4 Silhouette van Van der Aa nadert en zijn mindere start graag wil rechtzetten. Na even op de bumper gezeten te hebben doet hij een geslaagde inhaalactie en gaat voorbij en neemt daarmee de tweede positie over. Bas Schouten heeft dan al een voorsprong van tien seconden opgebouwd in de eerste tien ronden.

Rob Nieman - Renault Clio RS 2 .0 16V
Rob Nieman - Renault Clio RS 2 .0 16V
Robert van den Berg komt niet weg bij Eric van den Munckhof en blijft hem in de spiegels zien. Beide zijn wel sneller onderweg dan de concurrenten daarachter waarvan Michael Verhagen op de derde plek ligt. Peter Schreurs lijkt daarachter dichterbij te komen aan de FEBO Seat van Dennis de Borst, welke dus in de komende ronde niet alleen vooruit naar de bumper van Verhagen moet kijken maar ook in de spiegels om een eventuele aanval te kunnen verdedigen.

Ook in de Sport divisie is er strijd gaande om de eerste positie. Van der Sloot komt dichterbij aan de de geel/oranje Clio van Nieman en zal gaan kijken waar zij haar slag kan gaan slaan. De enige dame in het veld is momenteel het snelst op de baan in de Sport klasse.

Wanneer het pit window open gaat voor de GT divisie, zien we geen verandering aan de kop van het veld. Bas Schouten leidt nog steeds voor Roger Grouwels, Mark van der Aa en Bob Herber. Deze laatste duikt als eerste de pitstraat in voor de verplichte pitstop.

Na de pitstops zien we dat Ward Sluys op de eerste positie is terug gekeerd op de baan. De seconden voorsprong die teamgenoot Bas Schouten had opgebouwd waren voldoende om de leiding in de race te behouden. Daarachter is het Koen Bogaerts die wel een plek heeft gewonnen op Roger Grouwels. John de Wilde rijdt op de vierde positie voor Bob Herber en Edward Grouwels die vol in gevecht zijn met elkaar.

Roger Grouwels loopt wel weer in op de nummer twee Koen Bogaerts die moet gaan kijken in zijn spiegels en verdedigende lijnen moet gaan rijden. In de Jacky Ickx chicane plaats Grouwels een fraaie inhaalactie welke slaagt en hij weet een plek door te schuiven en op jacht gaan naar de leider in de wedstrijd Ward Sluys.

In de Supersport divisie was het Daniel Colembie die het stuur heeft overgenomen van Michael Verhagen welke op de eerste positie ligt na de pitstops. Henry Zumbrink ligt daarachter op de tweede positie en is een aantal seconden sneller en kan hem al snel inhalen om de leiding op te eisen. Daarachter is het Martin de Kleijn in de Seat voor nog altijd de BS Racing BMW. Dan zien we de BMW van Benjamin van den Berg een keer door de pitstraat rijden, maar vervolgt zijn weg wel weer direct. Drie ronden later is er in de chicane contact tussen Van den Berg en De Kleijn waardoor Van den Berg zijn strijd moet staken in de pitstraat die hij wel nog heeft weten te bereiken.

In de Sport divisie raakte Sandra van der Sloot niet voorbij aan Rob Nieman voor de pitstops en na de stops zien we dat Rob Nieman nog altijd aan de leiding ligt. John van der Voort zit nu achter het stuur van de rode Alfa en hij weet vast dat de Bart van den Broeck die op de derde positie ligt en snellere rondetijden noteert en hij zal dus alle zeilen moeten bijzetten om de tweede plek te behouden.
Vooraan het veld veranderd er niks en dat betekent dat Ward Sluys en Bas Schouten opnieuw op de hoogste trede van het podium mogen gaan staan. De tweede plaats is opnieuw voor Roger Grouwels en de derde plek voor Koen Bogaerts en Mark van der Aa. John de Wilde mist het podium net en finisht op de vierde plek.

Olivier Naaktgeboren - BMW E46 3.2
Olivier Naaktgeboren - BMW E46 3.2
In de Supersport 2 divisie is de zege voor Eric van den Munkchof en Henry Zumbrink, welke na zestig minuten racen het eerst de finishvlag zien. Als tweede finishen Dennis de Borst en Martin de Kleijn en derde Marcel van de Maaten Peter Schreurs. Daniel Colembie was terug gevallen doordat hij een drive through had gekregen, maar de wedstrijdleiding heeft deze terug gedraaid doordat deze onterecht was toegekend. Hierdoor veranderd de uitslag wat betekent dat Michael Verhagen en Daniel Colembie als tweede geëindigd zijn en Dennis de Borst en Martin de Kleijn de punten krijgen van de derde positie.
Oliver Naaktgeboren wint de Supersport 2 divisie met zijn zilvergrijze BMW voor het duo Johan Vannerum en Jean-Luc Behets.

De Sportklasse valt ten prooi aan Rob Nieman, die met zijn Renault Clio op een ronde na de gehele race aan de leiding heeft gelegen. John van der Voort maakt dan in de laatste ronde nog een foutje waardoor Bart van den Broeck nog voorbij weet te gaan. Chris Voet en Bart van den Broeck pakken dan op de valreep de tweede positie en de derde plek is voor John van der Voort en Sandra van der Sloot. 

Supercar Challenge powered by Hankook PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op zondag 16 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons