van der Horst

Superstars Series legt boeken neer

Francesco Sini - Solaris Motorsport Chevrolet Camaro
Francesco Sini - Solaris Motorsport Chevrolet Camaro
Maurizio Flammini, organisator van de Superstars Series, kondigde vandaag aan dat zijn organisatie niet langer het kampioenschap organiseert in 2014, financiële problemen liggen aan de basis van deze onverwachte beslissing. Verleden week kondigde Flamini nog grote wijzigingen aan voor de serie in 2014 met het weren van 4x4 wagens en de creatie van een 2 liter turbo klasse, ook uitbreiding naar nieuwe landen zoals Rusland lag ter studie. Nu enkele dagen later valt het doek over de serie wat opnieuw slecht nieuws is voor Circuit Zolder waar sinds dit jaar de Superstars Series het hoogtepunt was van het Superstars@Zolder weekend.
Eind juni dit jaar vormden de twee races voor het Superstars kampioenschap de climax van het Superstars @ Zolder weekend, met deelname van ondermeer Laurens Vanthoor en Renaud Kuppens. De vooruitzichten waren dat ook in 2014 die spectaculaire serie met dikke V8 toerisme wagens het Limburgs circuit zouden aandoen. Dit alles komt nu te vervallen nadat het faillissement van de organiserend SWR groep werd bekendgemaakt. Maurizio Flamini hoopt wel nog een andere investeerder te vinden die het concept overneemt en het kampioenschap laat voortbestaan desnoods onder een andere naam, in deze economisch moeilijke tijden lijkt dit echter zeer onwaarschijnlijk.

Foto: Superstars SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International Superstars Series op vrijdag 8 november 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Superstars @ Zolder.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons