van der Horst

Superstars @ Zolder: Naomi Schiff maakt progressie met Radical SR3 in Superlights

Naomi Schiff - Radical SR3
Naomi Schiff - Radical SR3
Afgelopen weekend werd in het kader van de Superstars@Zolder de tweede manche verreden van de Superlights binnen de Supercar Challenge. Na het opdoeken van de Special Open Trophy, waarin Naomi Schiff samen met Henk Haane in Francorchamps mee het mooie weer maakte met een tweede plaats in de Wolf GB08, moest de knappe Belgische met Afrikaanse roots een alternatief vinden. Na een periode van inactiviteit, wat niet bevorderlijk is voor een jonge pilote, kwam Naomi in Zolder aan de aftrap bij de Superlights, samen met manager Dirk Vermeersch in een Radical SR3 van GH Motorsport.
Het feit dat de promotor van de Supercar Challenge dit seizoen een nieuwe Klasse creëerde, met name de Superlights, opent nieuwe perspectieven om haar talent verder in de verf te zetten.

Naomi Schiff - Radical SR3
Naomi Schiff - Radical SR3
De Wolf GB08 2013, waarmee de talentvolle amazone debuteerde in Francorchamps, was niet voorhanden afgelopen weekend en opnieuw was het zoeken naar een waardig alternatief. Deze werd gevonden door manager Dirk Vermeersch die een zitje versierde in een Radical SR3 van GH Motorsport, het team rond ex piloot Glenn Haverals. De zaakvoerder van LePlan-Vermeersch Wines, ex officieel BMW-rijder bij JUMA, tweevoudig winnaar van de 24 Hours of Zolder en de Poulidor van de 24 Hours of Spa (driemaal 2de), stapte occasioneel mee in de Radical als tweede piloot.

Naomi Schiff & Dirk Vermeersch
Naomi Schiff & Dirk Vermeersch
Dirk Vermeersch: “Geen gemakkelijke opdracht voor Naomi gezien de beperkte voorbereiding en het verschil in opbouw tussen de Wolf en de Radical. Daarenboven moest Naomi opnieuw veel info verwerken tijdens deze nieuwe uitdaging, zoals een nieuw circuit, een nieuwe wagen, een nieuw team en een nieuwe tweede piloot. Maar net zoals in de Wolf op Francorchamps, maakte ze opnieuw snel progressie. De vrije training werd aangewend om de Radical te ontdekken. Nadien ging het alsmaar crescendo en Naomi sloot uiteindelijk het weekend af met een chrono op iets meer dan een seconde van de snelste Radical SR3 tijdens het weekend. Tijdens de vrije training, de kwalificatie en de races maakte Naomi telkens een progressie van drie seconden. Indrukwekkend!”

Ook voor het team van GH Motorsport was Naomi Schiff en welgekomen gast.

Naomi Schiff / Dirk Vermeersch - Radical SR3
Naomi Schiff / Dirk Vermeersch - Radical SR3
Glenn Haverals: “Ik ben tevreden over het resultaat en vooral dan over de vooruitgang die Naomi maakte op een zeer korte periode van drie dagen. Ze is heel matuur en enorm leergierig. Ze heeft talent en dat heeft ze opnieuw bewezen. Ook publicitair ligt ze zeer goed in de markt. Ik hoop dan ook dat we deze samenwerking op termijn kunnen verder uitbouwen.”

Inzake haar toekomst op korte termijn is het nog een beetje koffiedik kijken.

Naomi Schiff - Radical SR3
Naomi Schiff - Radical SR3
Dirk Vermeersch: “We gaan trachten om haar aan het rijden te houden en ik verdubbel mijn contacten om haar een stoeltje te kunnen aanbieden in de komende etmaalraces in Francorchamps en Zolder. Door de perikelen binnen het SOT kampioenschap, waarin Naomi zeker was voor een zitje voor het volledige seizoen, moeten we nu opnieuw van vooraf aan beginnen en dat vraagt extra inspanningen”. 

Naomi Schiff PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op dinsdag 25 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Superstars @ Zolder.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons