van der Horst

Superstars @ Zolder: Video: Terugblik op de editie 2013

Superstars @ Zolder: Beelden van Supercar Challenge races op zondag
De organisatie van Superstars @ Zolder kijkt terug op een geslaagde eerste editie van Superstars @ Zolder, dat in het weekend van 22 en 23 juni plaatsvond op Circuit Zolder. Het was de eerste maal dat de International Superstars Series, met daarin brute V8 aangedreven toerwagens, op het Belgische circuit in actie kwamen. De klasse kenmerkt zich door spectaculaire races maar ook door een open paddock, waardoor de fans de auto’s van dichtbij konden bekijken en zelfs de coureurs konden ontmoeten. Naast de Superstars kwamen uit Nederland ook de Supercar Challenge powered by Dunlop (met in dat startveld ook de GT Sprint Series), de Formido Swift Cup en het Burando Production Open tijdens Superstars @ Zolder naar Circuit Zolder.
Superstars @ Zolder: Beelden van de beide Superstars races
Circuit Zolder bleek in de races van de Superstars de keerzijde van het kampioenschap, met twee overwinningen voor Audi. In de eerste paar races kwam het merk met de vier ringen nog tekort op vooral de Mercedessen in het veld maar de korte omloop van Terlaemen betekende de omslag voor het Duitse merk. Held van de dag was de Belg Laurens Vanthoor, die het publiek beide races op de banken kreeg door vanuit het achterveld tweemaal naar het podium te rijden. De overwinning in de Superstars ging tweemaal naar voormalig F1-coureur Gianni Morbidelli. Andere bekende namen die in actie kwamen waren onder andere Vitantonio Liuzzi, Thomas Biagi en Fabrizio Giovanardi.

GH Motorsport - Radical SR3
GH Motorsport - Radical SR3
Naast de Superstars kwam ook de Supercar Challenge in actie tijdens Superstars @ Zolder. Deze van oorsprong Nederlandse GT- en toerwagenklasse kwam met maar liefst drie startvelden naar België, met naast de bekende GT- en Sport-divisies ook de nieuwe Superlights-divisie. De Supercar Challenge schotelde het publiek schitterende races voor met spektakel van begin tot eind. Hoofdrollen waren er onder andere voor Luc de Cock in zijn Lotus 2-eleven, Jim en Glynn Geddie in de McLaren MP4-12C GT3 en Henry Zumbrink in de Volvo S60 Silhouette.

Superstars @ Zolder: Supercar Challenge en GT Sprint
Vanuit het Zandvoortse Dutch Power Pack kwamen de Formido Swift Cup en het Burando Production Open naar Circuit Zolder toe. Voor dit evenement waren de startvelden van deze raceklassen samengevoegd. Kevin van Eldik doorbrak in het BPO de zegereeks van Cees de Haan. De Haan won de eerste races van het Burando Production Open, maar op het Belgische asfalt was de BMW Compact M3-coureur hem twee keer te snel af. De SEAT Supercopa van De Haan was tijdens het Superstars-weekeinde echter nooit ver weg en kwam in beide wedstrijden als tweede over de finish.

Superstars @ Zolder: Gridgirls op de Supercar Challenge startgrids
In de Swift Cup was David Verzijlbergen tweemaal de gevierde man. De Certainty coureur had het in de eerste race behoorlijk aan de stok met Alain Mossinkoff en Jeffrey Rademaker, maar laatstgenoemden haalden de finish niet na een aanvaring. In de tweede race pakte Verzijlbergen met een voorsprong van een kleine twee seconden op Jeffrey Rademaker de overwinning.

Superstars @ Zolder: De actie op zaterdag in beeld gebracht
Dick van Elk, met zijn bedrijf V-Max Racing Management de organisator van het evenement op Circuit Zolder, blikt terug op een mooi weekend. “Wat ons betreft was het inderdaad een geslaagd weekend. We dachten dat een klasse zoals de Superstars goed tot zijn recht zou komen op Circuit Zolder en dat bleek dit weekend ook wel, want we hebben mooie races gezien met heel veel spannende gevechten”, aldus Van Elk. “Ook de samenwerking met de organisatie achter de Superstars verliep goed. We zijn dan ook inmiddels al aan het kijken naar volgend jaar. De kans is daarbij aanwezig dat we onze samenwerking met de Superstars verder uit gaan breiden. Zo zijn we naast een voortzetting van het evenement op Circuit Zolder ook al aan het kijken of we bijvoorbeeld met onze eigen raceklasse de Supercar Challenge aan meer evenementen van de Superstars deel kunnen gaan nemen. Denk hierbij aan races in Engeland en/of Duitsland en misschien zelfs wel in Nederland!”

Afgelopen weekend zonden Life!tv en Sport10 in België en SBS 6 Autosport in Nederland een samenvatting uit van de races van de Superstars op Circuit Zolder. Deze uitzending gemist? Bekijk hem dan terug via de clip hieronder:Superstars @ Zolder: Beelden van Supercar Challenge races op zondag
In de toekomst op de hoogte blijven van het nieuws in de Superstars? Meld je dan aan op onze Social Media kanalen via www.facebook.com/SuperstarsZolder of via www.twitter.com/SuperstarZolder.

De races van de Supercar Challenge nog eens terugkijken? Ga dan naar www.youtube.com/supercarchallengetv

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in International Superstars Series op donderdag 11 juli 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Superstars @ Zolder.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons