van der Horst

Suzuka 10H: Nu al 27 wagens op deelnemerslijst

Start BGTS Asia Suzuka 2017
Start BGTS Asia Suzuka 2017
De Suzuka 10 Hours lijkt een schot in de roos te worden. De race vervangt de Sepang 12H op de kalender van de Intercontinental GT Challenge en kan een half jaar op voorhand al een eerste deelnemerslijst van 27 wagens voorleggen. Ook met de diversiteit zit het wel snor, met maar liefst 12 constructeurs die present tekenen. Het merendeel van de deelnemers komt uit Japan zelf. Vier van de vijf full-season IGTC constructeurs (Mercedes-AMG, Bentley, Audi en Porsche) staan al op de lijst, enkel op een vertegenwoordiger van McLaren is het nog wachten.
Opmerkelijk is de aanwezigheid van een Callaway Corvette C7 GT3-R, een bolide die we al jaren niet meer in een SRO-kampioenschap hebben gezien. Ook Cars Tokai Dream28 en Team UpGarage zorgen voor variatie met respectievelijk een Lotus Evora MC en een Toyota GT86 MC. De derde manche van de IGTC vindt plaats tijdens het weekend van 25 en 26 augustus en is de eerste gezamenlijke FIA GT3, GT300 en JAF GT race.

--- VOORLOPIGE DEELNEMERSLIJST SUZUKA 10H (PDF) ---

Foto: Blancpain GT Series AsiaDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Intercontinental GT Challenge op zaterdag 3 maart 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Suzuka 10 Hours.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons