van der Horst

10H Suzuka: BMW op pole, WRT mee op eerste startrij

BMW M6 GT3 - Schnitzer Racing
BMW M6 GT3 - Schnitzer Racing
Niet favoriet Mercedes, maar wel BMW heeft het laken naar zich toegetrokken in de kwalificaties voor de Suzuka 10 Hours, vierde manche van de Intercontinental GT Challenge. Tijdens een driedelige sessie eerder vanmorgen was de beste prestatie nog voor de #25 WRT Audi R8 LMS van Dries Vanthoor, Frédéric Vervisch en Kelvin van der Linde, maar de 21-jarige Limburger werd in de shoot-out net afgetroefd door de #42 Schnitzer BMW M6 GT3 van polesitter Augusto Farfus, Martin Tomczyk en Nick Yelloly.
Mercedes-AMG GT3 - Team Goodsmile
Mercedes-AMG GT3 - Team Goodsmile
Het weekend begon zoals de 24 Uur van Spa was geëindigd (en begonnen): met veel regen. Regerend winnaar Mercedes voelde zich als een vis in het water en maakte tijdens de vrije trainingen alvast zijn favorietenrol waar. De AMG GT3 speelde daarentegen een veel discretere rol in de droge omstandigheden op zaterdag: tijdens de kwalificaties werd het beste exemplaar nog derde (de #77 Craft-Bamboo van Götz-Buurman-Stolz), in de shoot-out zat er niet meer in dan een zesde tijd voor de #00 Team Goodsmile van het Japanse drietal Kobayashi-Taniguchi-Kataoka.

Audi R8 LMS GT3 - W Racing Team
Audi R8 LMS GT3 - W Racing Team
WRT en Audi leken het cadeau in dank aan te nemen en waren - vooral dankzij een kanontijd van Kelvin van der Linde - onklopbaar in de driedelige kwalificatiesessie, waarin het gemiddelde doorslaggevend is. Dries Vanthoor realiseerde nadien ook even de beste tijd in de shoot-out, maar werd nog voorbijgegaan door de Braziliaan Augusto Farfus. In zijn BMW van Schnitzer Racing was hij 76 duizendsten van een seconde te snel. BMW heeft goede papieren, want de constructeur uit München start ook derde met de #34 Walkenhorst van Krognes-Catsburg-Jensen.

Bertrand Baguette (#30 Honda Team Motul) en Alessio Picariello (#21 Audi Team Hitotsuyama) konden eveneens doorstoten naar de shoot-out, maar bleven steken in de tweede helft van de top 20. De Luikenaar werd vijftiende in zijn NSX GT3, terwijl Richard Lyons in de Audi niet verder kwam dan de achttiende stek.

--- Resultaat kwalificatiesessies Suzuka 10 Hours (PDF) ---
--- Resultaat shoot-out Suzuka 10 Hours (PDF) ---

Foto's: SROSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Intercontinental GT Challenge op zaterdag 24 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Suzuka 10 Hours.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons