van der Horst

Suzuka: Mercedes domineert twintig jaar na vorige zege

Mercedes GruppeM Racing
Mercedes GruppeM Racing
Raffaele Marcielle, Tristan Vautier en Maro Engel (#888 Mercedes-AMG GruppeM) hebben afgelopen weekend weinig tot geen concurrentie gekend in de Suzuka 10 Hours, derde manche van de Intercontinental GT Challenge, die voor het eerst uitsluitend met GT3-bolides werd betwist. Landgenoten op het podium waren er niet, al kwamen Dries Vanthoor en Frédéric Vervisch (#66 Audi R8 LMS WRT) in de slotfase nog terug tot op anderhalve seconde van de tweede en derde plek.
De eerste editie van de 10 Hours of Suzuka, voorheen de 1000 Kilometer op het beroemde Japanse circuit, werd niet meteen een onverdeeld succes. Het evenement, dat overigens niet door SRO werd georganiseerd, viel vooral tegen door het gebrek aan een toegankelijke tv-coverage en live timing. Bovendien was de wedstrijd er niet meteen één voor de annalen van de autosport, door een gebrek aan incidenten en onverwachte omwentelingen, zoals Bathurst en Spa die wel kunnen voorschotelen.

Mercedes, dat twintig jaar na de overwinning van de CLK LM van Mark Webber en Bernd Schneider opnieuw zegevierde, en Audi namen in Japan de volledige top 5 in. Daarachter volgde onze landgenoot Maxime Soulet in de #08 Bentley die hij deelde met Andy Soucek en Vincent Abril, weliswaar al op één ronde van de winnaars. Minder dan tien seconden daarachter werd Alessio Picariello achtste in zijn #21 Audi R8 LMS van Hitotsuyama Racing. Ook Laurens Vanthoor (#991 Craft-Bamboo Porsche) eindigde met één ronde achterstand, maar wel net buiten de top 10, net achter de tweede Audi van WRT (#17).

De finale van de Intercontinental GT Challenge vindt plaats op 27 en 28 oktober in Laguna Seca.

(Foto IGTC/ Dirk Bogaerts Photography)



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Intercontinental GT Challenge op dinsdag 28 augustus 2018.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons