van der Horst

Suzuka: Norbert Michelisz opnieuw leider na vierde seizoenzege (race 2)

Start Race 2
Start Race 2
Norbert Michelisz (Hyundai) mocht als auteur van de tiende tijd in Q2 in race 2 vanop de pole aanzetten. Voor de Hongaar een uitgelezen kans om de leiding op Esteban Guerrieri te heroveren, één die hij niet liet liggen. Van start tot finish op de hielen gezeten door medevluchter Rob Huff (VW Golf), tikte hij als eerste aan, goed voor een vierde seizoenzege én de beoogde leiding in de puntenstand ten koste van Guerrieri (Honda). De Argentijn ging als zesde van start maar finishte na een moeizame race pas als tiende. Gabriele Tarquini die hele race een opzittende Kevin Ceccon moest zien af te houden klom mee op het podium.
Wat voorafging: Racewinnaar Guerrieri kreeg na race 1 een vermaning om niet de verpichte afstand van vijf wagenlengtes achter de safety car in acht genomen te hebben. Ook het Comtoyou Racing-duo Langeveld (2) en Vervisch (1) kreeg strafpunten op hun licentie én vermaningen om twee, resp één extra verkenningsronde te hebben gereden voor de start van race 1.

Dat Michelisz zijn zinnen op de overwinning had gezet bleek duidelijk bij de start waarin hij Rob Huff, zijn buurman op de eerste startrij,  nagenoeg naast de baan drumde. Een maneuver waarvoor de Hyundai-topper nog tijdens de race de zwart/witte vlag gepresenteerd kreeg.

Op een sortie van Niels Langeveld (niet zonder een tikje van Augusto Farfus) na, verliep het tweede treffen op de Suzuka East Course zonder noemenswaardige incidenten. De race werd ondermeer gekruid met gesmaakte duels tussen Tarquini en Ceccon om de laatste podiumtrede en tussen Thed Björk en Tiago Monteiro om de vijfde plaats.

Jean-Karl Vernay
Jean-Karl Vernay
Terwijl Guerrieri vier plaatsen moest inleveren, tekende WRT-topper Jean-Karl Vernay voor een knappe inhaalrace die hem vanuit veertiende stelling naar een negende stek bracht. Frédéric Vervisch startte naar goeder gewoonte sterk en ging aan Yvan Muller voorbij. Het Belgisch-Franse duet zou finaal als dertiende en veertiende aantikken. Een slechte zaak voor de Elzasser die nu tegen een puntenkloof van 37 punten op nieuwe leider Michelisz aankijkt. Guerrieri van zijn kant staat voor de start van race 3 zes punten bij de Hongaar in het krijt.


Suzuka -Uitslag Race 2 


Foto: FIA WTCR/DPPISchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 27 oktober 2019.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons