van der Horst

Suzuka: Pole voor Johan Kristoffersson (race 3) en Norbert Michelisz (race 2)

WTCR-rookies aan het feest, naast Tiago Monteiro: Johan Kristoffersson en Mikel Azcona
WTCR-rookies aan het feest, naast Tiago Monteiro: Johan Kristoffersson en Mikel Azcona
Na Tiago Monteiro eerder op de dag wist nu ook VW Golf-rijder Johan Kristoffersson in Suzuka een eerste pole te versieren. Op een niet langer verregende maar niettemin slipperige omloop klokte de Zweedse rallycrosskampioen de snelste tijd, voor die zelfde Monteiro. Dat circuitkennis geen must is bewees PWR Cupra-rijder Mikel Azcona, die net als Kristoffersson de omloop ontdekte. De beloftevolle rookie lukte in de shoot out de derde tijd en liet hierbij Esteban Guerrieri (Honda) en Andy Priaulx achter zich, de Britse Lynk&C°-rijder had eerder zowel de Q1- als Q2-sessie getopt. Puntenleider Norbert Michelisz strandde in Q2 op P10 wat hem de pole voor de tweede wedstrijd opleverde. Frédéric Vervisch kon net zomin als de overige Audi-rijders een vuist maken en klokte pas de achttiende tijd.
Uiteindelijk redde WRT-rijder Jean-Karl Vernay voor Audi de spreekwoordelijke eer met een veertiende chrono, net voor merkgenoot en wild card-houder Ryuichiro Tomita. Comtoyou-rijder Niels Langeveld (P25) en WRT-vertegenwoordiger Gordon Shedden (P26) verging het nog slechter. Ook Yann Ehrlacher en oom Yvan Muller haalden de Q2-cut niet, het Lynk&C°-duo start in de tweede en derde race telkens vanuit 16de, resp. 17de stelling.

Met het oog op de titelstrijd lijkt Esteban Guerrieri de beste kaarten in handen te hebben. De Argentijn gaat in de drie confrontaties resp. als tweede, achtste en vierde van start, een uitgelezen kans om de kloof van slechts negen punten naar Michelisz te dichten en wie weet als leider richting Macau te trekken. Michelisz van zijn kant zet als veertiende, eerste en tiende aan. Anders dan na de Ningbo-meeting ziet Yvan Muller zijn titelkansen slinken.

Suzuka -Uitslag Q1
Suzuka -Uitslag Q2
Suzuka -Uitslag Q3
Suzuka - Stand na beide Qualifyingsessies:
Foto: DPPISchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 25 oktober 2019.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons