van der Horst

Suzuka: Pro-Am Ferrari op pole

HubAuto Corsa - Ferrari 488 GT3
HubAuto Corsa - Ferrari 488 GT3
Nick Foster heeft de Ferrari van HubAuto Corsa op de pole geparkeerd voor de 10 Hours of Suzuka, derde manche van de Intercontinental GT Challenge (IGTC). De Australiër was al bij de snelsten tijdens de eerste van drie kwalificatierondes en ging op zijn elan door in de Superpole. De aanwezige Belgen kregen het hard te verduren. Stuk voor stuk mochten ze deelnemen aan de superpole, maar alleen de Audi van onder meer Alessio Picariello eindigde met een negende plaats in de top tien. Al de overige landgenoten eindigden buiten de top vijftien.
Nick Foster, David Perel en Hiroki Yoshida
Nick Foster, David Perel en Hiroki Yoshida
Met een tijd van 2:01.740 bleef polesitter Nick Foster drie tienden voor de Italiaan Raffaele Marciello (GruppeM Racing Mercedes #888) en de zusterwagen, met Davide Rigon aan het stuur. De Amerikaanse SunEnergy1 Racing Mercedes, gekwalificeerd door Luca Stolz, en de KCMG Nissan, bestuurd door de Brit Oliver Jarvis, vervolledigen de top vijf. 

Al van bij de eerste drie kwalificatieronden was Nick Foster het meest dominant op het circuit en die lijn werd ook voortgezet door zijn ploegmaats Hiroki Yoshida en David Perel. Nadat alle tijden samengeteld waren, had de HubAuto Corsa Ferrari bijna een seconde voorsprong op de GruppeM Mercedes. De meeste Pro-teams konden zich zonder al te veel problemen kwalificeren voor de Superpole, al hield Manthey-Racing maar net genoeg over op de Callaway Corvette om door te gaan.

Craft-Bamboo Racing - Porsche 911 GT3-R
Craft-Bamboo Racing - Porsche 911 GT3-R
Terwijl de Ferrari op zijn elan doorging, kregen de wagens met Belgen in de bemanning het zwaar te verduren. De Bentley van Maxime Soulet eindigde op een zestiende plaats, de Porsche van Laurens Vanthoor zeventiende en de Audi van Dries Vanthoor en Frédéric Vervisch kwam niet verder dan een achttiende plaats. Volgens Laurens Vanthoor waren de omstandigheden vrij zwaar voor de banden vanwege de hoge temperaturen. De Suzuka 10 Hours start vannacht om 3 uur en kan in Europa alleen gevolgd worden via Eurosport Player. Eurosport heeft de exclusieve rechten en zal de laatste negentig minuten tonen op Eurosport 2.

Foto's: SROSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Intercontinental GT Challenge op zaterdag 25 augustus 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Suzuka 10 Hours.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons