van der Horst

Suzuka: Rob Huff lukt tweede seizoenzege, Tarquini alleen leider

Rob Huff - Sebastien Loeb Racing VW Golf GTi TCR
Rob Huff - Sebastien Loeb Racing VW Golf GTi TCR
Rob Huff stormde zondag in Suzuka naar een tweede WTCR-zege na eerdere winst op de Hungaroring. De Sebastien Loeb Racing-rijder verschalkte polesitter Pepe Oriola bij de start en finishte na een probleemloze rit met anderhalve seconde voorsprong op de Spanjaard. Norbert Michelisz strandde onder de vleugel van de Campos Cupra maar schopte het eindelijk nog eens tot op het podium. Aurélien Panis en Gabriele Tarquini vervolledigden de top vijf, de Italiaan is opnieuw alleen leider en telt tien punten voorsprong op Yvan Muller die net buiten de punten eindigde.
Suzuka - start race 2
Suzuka - start race 2
Rob Huff legde de basis voor zijn zege bij de start waarin hij nipt aan Oriola voorbij ging, de Spanjaard vertrok dan wel vanop de pole maar moest hierdoor vanop de minder gunstige kant van de baan van start. Volgden Dupont, Michelisz en Panis, meteen ook de rangorde achter de.... safety car die nog in de eerste ronde uitrukte om de in de bandenstapel gestrande Honda van Esteban Guerrieri te ontzetten, na contact met Mehdi Bennani.

Bij de herneming pikt  Norbert Michelisz Denis Dupont's derde plek in, de Comtoyou Racing-piloot weerstaat nog enkele ronden aan de druk van zijn achtervolgers maar finisht finaal als zevende nadat hij in kort tijdbestek  zowel Panis,Tarquini als de pas als negende gestarte Ceccon aan zich voorbij zag gaan.
 
Michelisz, eens voorbij Dupont, weet aan te sluiten bij Pepe Oriola, die op dat ogenblik reeds de rol bij medevluchter en raceleider Huff had gelost. Huff wint dan ook afgetekend voor de Campos-rijder die  Michelisz alsnog weet voor te blijven. Aurélien redt de Audi-eer met een vierde plaats, de Fransman gaat nipt Gabriele Tarquini vooraf die zich op zijn beurt moet reppen voor een opzittende Kevin Ceccon, auteur van een opgemerkte remonte. Denis Dupont, Aurélien Comte, Mehdi Bennani en Yann Ehrlacher vervolledigen de top tien. Frédéric Vervisch finisht als twaalfde, in een YMR-sandwich genomen door Muller en Björk die eveneens puntenloos blijven.
 
In de puntenstand wordt Tarquini opnieuw alleen leider met een bonus van tien punten op Muller. Björk staat 17 punten bij de Italiaan in het krijt, Pepe Oriola klimt opnieuw naar de vierde plaats op 34 punten van de leider.


Uitslag Race 2  - Suzuka

Kampioenschap:
 
1.Tarquini 261p
2. Muller 251
3.Bjork 234
4.Oriola 227
5.Vernay 215
6.Guerrieri 213
7.Michelisz 210
8.Vervisch 196
9.Huff 187
10.Ehrlacher 181

Foto: FIA WTCR



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 28 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Suzuka.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons