van der Horst

Suzuka - Stoffel Vandoorne: “Een overwinning om een mooi seizoen af te sluiten”

Stoffel Vandoorne - DOCOMO Team Dandelion Racing
Stoffel Vandoorne - DOCOMO Team Dandelion Racing
Stoffel Vandoorne heeft zijn seizoen in de Super Formula op de mooist mogelijke manier afgesloten, door foutloos naar een duidelijke overwinning te rijden. De vertegenwoordiger van het RACB National Team mikte op de top-5 in het kampioenschap en legde beslag op de vierde plaats. Stoffel Vandoorne is een man van zijn woord. Hij hoopte het Japanse Super Formula op een positieve noot te besluiten en met een overwinning in de laatste race van het seizoen is dat perfect gelukt.
“Toch was het weekend niet zo goed begonnen, met een zevende plaats in de eerste kwalificatiesessie”, stelt de Belgische rijder. “Die sessie bepaalde de startgrid voor de eerste race. Samen met de ingenieurs van Docomo Team Dandelion Racing hebben we heel hard gewerkt om de prestaties van de bolide te verbeteren en daar zijn we ook in geslaagd. Zo tekende ik voor de tweede tijd in Q2 en in Q3 miste ik maar op vijf duizendsten de pole positie.”

De eerste wedstrijd, over 19 ronden, werd evenwel geen succes voor onze landgenoot.
“De wagen presteerde niet optimaal, inderdaad. Bovendien werd ik hard aangetikt en ging ik achterstevoren. Ik kon dan ook pas als 17de aantikken.”

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Voor de tweede wedstrijd waren de afstellingen van de bolide heel wat beter, en de vertegenwoordiger van het RACB National Team zette de perfecte wedstrijd neer.
“Na een goede start lag ik onmiddellijk aan de leiding. Nadien werkten we een heel efficiënte verplichte bandenwissel af en kon ik na de pitstop opnieuw de leiding in handen nemen. Ik kon het seizoen dus met een overwinning afsluiten en als vierde in het kampioenschap finishen. Ik mikte op een top-5, ik ben dus heel tevreden. Over het algemeen was het een mooi seizoen. Tuurlijk waren er hoogtes en laagtes, maar ik onthou vooral die twee overwinningen en de pole en het podium bij mijn eerste wedstrijd in dit toch heel hoogstaande kampioenschap.”

Foto:Super Formula & RACB



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op zondag 30 oktober 2016.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons