van der Horst

Suzuka: Stoffel Vandoorne: "Heel blij met dit podium"

Podium Super Formula Suzuka 2016
Podium Super Formula Suzuka 2016
Stoffel Vandoorne wist op opmerkelijke wijze zijn seizoen in de Super Formula aan te vangen. In Suzuka wist de vertegenwoordiger van het RACB National Team zich als vierde te kwalificeren, waarna hij bij zijn eerste race in deze heel hoogstaande discipline als derde over de streep kwam.
Stralend. Een beter woord bestaat er niet om Stoffel Vandoorne na zijn eerste wedstrijd in de Super Formula te omschrijden.
"Ik ben extra blij omdat het weekend niet echt goed begon", stelt de rijder van het Docomo Team Dandelion Racing. "Bij de eerste vrije trainingen voelde ik de bolide niet goed aan. Ik reed een beetje verloren, ja. Maar we hebben hard aan de afstelling gewerkt en vanaf de tweede sessie lag het weggedrag van de auto me heel wat beter."

Onze landgenoot, rookie in de Super Formula, bloeide bij de kwalificaties helemaal open en zette de vierde tijd neer.
"Ik was in perfecte symbiose met de auto", gaat de jonge Belg verder. "Het was nochtans niet eenvoudig om die vierde tijd neer te zetten, want de sessie werd door heel wat rode vlaggen onderbroken."

In de wedstrijd schoof Vandoorne al snel een plaatsje op. "Ik had een goede start en ik lag meteen derde. Nadien bleek het me onmogelijk om de wagen voor me te passeren, al was ik een beetje sneller. In Super Formula hebben de wagens nogal wat downforce. Dat betekent echter dat als je te dicht bij de wagen voor je komt, je grip verliest. Maar ik wil niet klagen. Ik ben heel blij dat ik na mijn eerste wedstrijd in de hoogstaande Super Formula op het derde podiumtrapje mag staan."

RACB press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op zondag 24 april 2016.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons