van der Horst

Sven Van Laere debuteert met Braxx Racing in Zolder!

Sven Van Laere
Sven Van Laere
Sven Van Laere debuteert dit weekend in de NASCAR Whelen Euro Series bij de seizoensfinale van het EK NASCAR te Circuit Zolder. Onze landgenoot zal het stuur nemen van de Braxx Racing Ford Mustang #78 in de Elite 2, een wagen die in de Elite 1-categorie opnieuw de sporen krijgt van Marc Goossens. Van Laere treedt daarmee in de voetsporen van Dylan Derdaele, die vorig jaar bij de seizoensafsluiter plaatsnam in het kuipje van de #78.
"Ik zal tijdens de vrije trainingen voor het eerst rijden met de NWES-wagen en ik ben enorm benieuwd aangezien ik de voorbije jaren enkele gereden heb met bolides voorzien van elektronische hulpmiddelen. Ik heb in het verleden Formule Ford gereden, dus ik denk dat ik wel weet wat te verwachten, maar het zal alleszins een grote uitdaging zijn. Het niveau is enorm hoog. Ik ken Zolder zeer zeer goed en dat maakt dit tot het ideale moment om mijn eerste stappen te zetten in het EK NASCAR, ook naar volgend jaar toe want in 2020 wil ik het volledige kampioenschap betwisten", aldus Van Laere.

De actie voor deze allerlaatste afspraak van het Europese NASCAR seizoen 2019 begint op vrijdag met de vrije trainingen.

Foto: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op maandag 30 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival NASCAR Finals.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons