van der Horst

Sven Van Laere en Didier Grandjean met Speedlover in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux

10d8d271aea72c8730530b3037de3f13fc990de4.jpg
De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux krijgt er in de tweede jaargang een nieuw gezicht bij. De snelle merkencup mag immers Sven Van Laere in hun rangen verwelkomen. Van Laere, vorig jaar nog aan de slag in het BRCC-kampioenschap met de Seat Leon Supercopa van ProSpeed Competition, bekeek diverse mogelijkheden en hakte na een doorgedreven beraadslaging uiteindelijk gisteren de knoop door. Het wordt de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux met een Porsche 997 Supercup van Speedlover en met Didier Grandjean als teamgenoot in de Challenge klasse.
“Het heeft een tijdje geduurd alvorens ik een beslissing nam, maar ik stond dan ook voor geen eenvoudige opdracht, want ik moest immers kiezen tussen meerdere kampioenschappen”, aldus een enthousiaste Sven. “Bovendien werd ik ook geconfronteerd met het feit dat ProSpeed Competition dit jaar niet zal uitkomen in het BRCC-kampioenschap. Samen met de sponsors Andex Rent, Premium Lease, ASN, COVACO Verzekeringen, COLEN en Porsche Centre Antwerpen heb ik alles op een rijtje gezet en kies ik dus voor de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, samen met Didier Grandjean. We treden met deze merkencup dit jaar drie keer aan in België en evenveel keer in Nederland, telkens tijdens zeer aantrekkelijke meetings.“
 
“Ik ben heel tevreden dat ik met Sven Van Laere aan de slag kan”, zegt Didier Grandjean. “In het verleden bouwden we een zeer goede relatie op en het samenwerken met Speedlover, een team dat ons niet onbekend is, zal voor ons beiden geen probleem vormen. Daarbovenop heb ik het geluk dat ik verder met een Porsche kan strijden, want dat is als racebolide toch wel mijn grote liefde in de autosport.” Het duo verdedigde vorig jaar de kleuren van ProSpeed Competition, maar niet op dezelfde wagen. Sven Van Laere en Didier Grandjean konden dan ook rekenen op de steun van Rudi Penders in hun zoektocht naar een bolide voor 2014. “En daar zijn we Rudi uiteraard dankbaar voor. Logischerwijze hopen Didier en ik dat we enkele mooie dingen kunnen laten zien in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, maar we zijn er ons van bewust dat de concurrentie niet van de poes is”, besluit Sven.


Kalender Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2014:

1-3 mei - FIA WEC - Spa-Francorchamps (B)
6-9 juni - Pinksterraces - Zandvoort (NL)
27-29 juni - Zolder Super Prix - Zolder (B)
4-6 juli - Masters of F3 & FIA GT - Zandvoort (NL)
19-21 september - FIA Truck Grand Prix - Zolder (B)
17-19 oktober - Finaleraces - Zandvoort (NL)



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zaterdag 19 april 2014.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons