van der Horst

Sydney: Rob Huff (Comtoyou Racing) lukt tweede World Tour-zege, Vervisch vierde

Rob Huff (Comtoyou Racing) in de wolken met tweede World Tour-zege
Rob Huff (Comtoyou Racing) in de wolken met tweede World Tour-zege
Een andermaal razend spannende derde race op Sydney Motorsport Park zag Comtoyou Racing-vertegenwoordiger Rob Huff naar een tweede seizoenszege spurten. De Brit ging op de lijn polesitter William Brown - winnaar van races 1 en 2 - vooraf maar de Australiër werd na bestraffing wegens valste start pas als derde achter Norbert Michelisz geklasseerd. Frédéric Vervisch die in de openingsronde goed wegkwam na een hard contact met Cameron tikte als vierde aan. Rob Huff is helemaal terug in de titelstrijd: de Audi-rijder telt slechts één punt minder dan kampioenschapsleider Michelisz maar betwistte reeds tweemaal de halve etmaalrace in Bathurst, decor voor de tweede Australische World Tour-afspraak volgend weekend.
Bij de start is het al meteen raak. Brown vertrekt te snel maar het zijn Vervisch en Huff die als een en twee de eerste bocht lijken te halen tot snelstarter Cameron in de clinch gaat met onze landgenoot. De Australiër  belandt naast de baan, Vervisch valt zonder merkbare schade terug naar de vierde plaats achter Huff, Brown en Michelisz. 

Huff, Brown (die inmiddels 5 seconden straftijd kreeg) en Michelisz nemen afstand van achtervolger Azcona die bij Vervisch binnendoor is geglipt. De Spanjaard gaat enkele ronden evenwel in de fout, moet achter onze landgenoot in vijfde stelling invoegen en wordt naderhand ook door Buchan voorbijgesneld.

Local hero Brown kent de omloop als geen ander en zet leider Huff aanvankelijk onder druk. De ervaren Brit weerstaat weliswaar elke aanval en zal naderhand zijn voorsprong op de Australiër en Michelisz geleidelijk uitbouwen, richting een afgetekende tweede Kumho TCR World Tour-zege.

Cyan Racing kende een bewogen weekend
Cyan Racing kende een bewogen weekend
Opschudding in het Cyan Racing-kamp wanneer Ma Qing Hua teamgenoot Yann Ehrlacher aantikt. De Chinees levert zijn zevende stek evenwel dadelijk bij zijn kopman in, waarop zich in de slotronden een ongemeen spannend duel om P6 ontspint tussen Azcona en tweevoudig kampioen Ehrlacher, in zijn rug gedekt door Ma. Geen van beiden schuwen daarbij contact en de deur-aan-deur gevechten eindigen tot woede van de Fransman in het voordeel van de BRC Hyundai-piloot. In de slotronde pikt Nestor Girolami nog Ma's achtste stek in na een alweer opgemerkte remonte vanuit negentiende stelling. 

Rob Huff - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Rob Huff - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Huff komt als eerste over de lijn voor Brown die door zijn bestraffing evenwel terugvalt naar P3, achter Michelisz maar net voor Vervisch. Ook de West-Vlaming hing aanvankelijk vijf seconden straftijd boven het hoofd wegens een jumpstart, maar die werd hem post-race finaal niet aangerekend.

Norbert Michelisz (BRC Hyundai N Squadra Corse) blijft nipt leider
Norbert Michelisz (BRC Hyundai N Squadra Corse) blijft nipt leider
Feeststemming in de Comtoyou-box na de klinkende zege van Rob Huff: dankzij een eerste, tweede en vierde stek staat de Brit nu op één luttel punt van kampioenschapsleider Michelisz genoteerd. Een prima uitgangspositie voor de Macau-specialist die in tegenstelling tot de Hongaar bovendien op Bathurst-ervaring kan bogen.

Uitslag Race 3
Kampioenschap

Foto's: TCR Australia/Daniel Kalisz
 Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR World Tour op zaterdag 4 november 2023.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons