van der Horst

Sydney: William Brown schittert opnieuw, Huff en Vervisch na veldslag mee op podium

William Brown (Audi RS3 LMS TCR) lukt dubbelslag
William Brown (Audi RS3 LMS TCR) lukt dubbelslag
Regen of droog, het maakt William Brown allemaal niks uit. De Australiër won gisteren in tricky omstandigheden en recidiveerde thans in race 2 na vanuit tiende stelling te zijn vertrokken. In een race die bol stond van de incidenten wisten Comtoyou-rijders Huff-Vervisch uit de moeilijkheden te blijven om als tweede en derde aan te tikken voor Norbert Michelisz. De Hongaar is opnieuw alleen leider nu Yann Ehrlacher na een ware veldslag pas negende werd, voor teamgenoot Urrutia.
  • Hamofa Performance
Podium Race 2
Podium Race 2
Bij de start verliest polesitter Girolami de leiding aan Cameron. De Australiër is duidelijk te snel van start gegaan en zal hiervoor vijf seconden straftijd aan de broek krijgen. Hoewel als tweede over de finishlijn, wordt ie hierdoor pas als achtste geklasseerd.

Mikel Azcona is het eerste slachtoffer van een ware veldslag die de hele wedstrijd aanhoudt. De Spanjaard komt na herstelling nog wel weer op de baan maar maar eindigt buiten de punten (P19).
Twee ronden later tikt Cox Ehrlacher aan waardoor beiden hun box opzoeken voor herstelling. Cameron leidt weliswaar het veld maar Girolami is virtueel leider tot... de Argentijn in de bandenstapel belandt en moet opgeven.

Zijn sortie noodzaakt de interventie van de safety car waardoor zowel Ehrlacher als Urrutia na een korte pitstop het peloton opnieuw vervoegen om zich nog naar P9 en P10 terug te vechten. 
Bij de herneming verslikt Thed Björk zich bij een uitremmaneuver op Michelisz; de Hongaar belandt in de graskant maar de Zweed verdwijnt richting pitlane en zal, net als Cyan-teamgenoot Ma (P22) opgeven in 21ste positie. 

Eén man steekt met kop en schouder boven het geweld uit: William Brown. De 25-jarige Audi-rijder uit Queensland is outstanding en remonteert vanuit tiende stelling naar P1, wat hem in één klap ook de pole voor de derde race later op de dag oplevert.
Rob Huff en Frédéric Vervisch overleven het strijdgewoel en maken er samen met Brown een 100% Audi-podium van. Ook Michelisz weet zich, enkele contacten ten spijt, batig te rangschikken en tikt als vierde aan, goed voor de leiding in de puntenstand waarin voornamelijk Ehrlacher en Azcona geen te beste zaak doen.

Uitslag Race 2

Foto: TCR Australia/Daniel KalishDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR World Tour op zaterdag 4 november 2023.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons