van der Horst

Syntix Superprix: Allen tegen Derdaele-Hoevenaars

Belgian Racing Car Championship
Belgian Racing Car Championship
Na een eerste succesvolle samenwerking tussen Belcar Trophy en BRCC tijdens het New Race Festival, is er dit weekend op hetzelfde Circuit Zolder de tweede confrontatie van het verenigde Belcar-BRCC-gebeuren. In de openingsmanche domineerden de Sportcars het gehele veld van de Belcar Trophy, waarin op hun beurt de GT’s borg stonden voor een gesmaakt duel “race in de race”. Het waren dan ook deze GT’s die het klassement van het BRCC aanvoerden, met aan de spits Dylan Derdaele en Peter Hoevenaars in de Porsche 911 van het Belgium Racing.
  • Prospeed Competition
Ook zij zijn de grote favorieten voor de zege in wat alweer de 4de round wordt van het Belgian Racing Car Championship. De crew van de Porsche nr. 99 nam niet deel aan de eerste twee races van het BRCC, maar wetende dat de 24 Hours of Zolder tellen als 5de (de eerste drie uur) en 6de round (de uitslag na 24 uur), maken Derdaele & Co nog altijd kans om eindelijk die eerste Belgische kampioenentitel te pakken. Vergeten we niet dat de punten in de finale in het Franse L’Anneau du Rhin voorzien zijn van een coëfficiënt 1,5…

Ook bij het MExT Racing Team is men aan het rekenen geslagen. Te meer daar Bert Longin na twee zeges op de tweede plaats staat, maar sindsdien geen punten meer kon scoren, gezien hij de MExT Porsche verruilde voor de Wolf-Sportcars. En volgens het reglement moet men hebben deelgenomen aan minstens drie races om geklasseerd te kunnen worden. Teammaats Kris Wauters en Xavier Stevens misten tot hiertoe slechts één race en staan 4de in de tussenstand, juist voor Frank en Hans Thiers, de mannen van de Ferrari 458 van de Scuderia Monza.

Derde in de punten zijn Gerard Van der Horst en William van Deyzen, die zich in de BMW M3 GT4 laten bijstaan door de ervaren Nico Verdonck. Helaas, zijn de Nederlanders de grote afwezigen voor deze 4de manche van het BRCC.
“Geheel volgens wat de regels voorschrijven, dienden we de benzinetank te laten vervangen,” doet Gerard Van der Horst zijn verhaal. “Daar ging bij de Engelse firma meer tijd over dan wat we hadden gepland en door het laattijdig aanleveren ervan, geraakt de BMW niet tijdig klaar voor de race op Circuit Zolder. Met pijn in het hart moeten William, Nico, de hele crew en ikzelf afhaken en kunnen we onze plaats in het BRCC niet verdedigen.”

Wie wél zijn plaatsje zal verdedigen is Guillaume Mondron. Dankzij regelmatige prestaties staat de rijder van de  SEAT Léon Supercopa “TCR” immers aan de leiding in het BRCC. Voor de krachtmeeting op het Limburgse tracé kan Mondron deze keer rekenen op de diensten van Luxemburger Loris Cencetti. De snelle 22-jarige jongeling won in 2013 de Abarth Trofeo, neemt deel aan de VW Fun Cup en maakt op Circuit Zolder voor de eerste keer kennis met de 320 pk rijke voorwielaandrijver.
“Mijn doel is in 2016 paraat te zijn voor de TCR Benelux,” zegt Loris. “Ik beschouw de deelname aan het BRCC en de keuze voor de SEAT in het bijzonder, als één grote test, ter voorbereiding van de TCR Benelux. Uiteraard ga ik in functie rijden van wat Guillaume van mij verwacht en hem helpen de leiding te bewaren in het BRCC.”

De Belcar Trophy heeft op zaterdag 20 juni een vrije training om 9u00, gevolgd door de kwalificaties om 13u00. De 125’ durende race gaat van start op zondag 21 juni klokslag 16u20.

Kampioenschap: 1. Guillaume Mondron 51; 2. Bert Longin 50; 3. Gerard van der Horst, William van Deyzen, 39; 4. Kris Wauters, Xavier Stevens 38;  25;  5. Frank Thiers, Hans Thiers, 36; 6. Nico Verdonck 26; 7. Dylan Derdaele, Peter Hoevenaars, Koen Wauters 25; 8. Fred Bouvy, Stéphane Lémeret 20; 9. Jean-Pierre Verhoeven, Rik Renmans, Jeffrey Van Hooydonk 16; etc.

Kronos Events
   • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons