van der Horst

Syntix Superprix: CN Prototypes domineren de kwalificatie – Bellarosa ongenaakbaar

Avelon Formula - Wolf GB08
Avelon Formula - Wolf GB08
De deelnemers aan de Belcar Trophy wedstrijd kregen zaterdag 40 minuten kwalificatie voorgeschoteld om de startorde te bepalen van de race zondag. Er was geen kruid opgewassen tegen Ivan Bellarosa die net terug uit Le Mans, de Wolf #45 op de pole zette met een rondetijd van 1:28.608. Daarmee was de snelle Italiaan meer dan twee seconden sneller dan de Norma M20FC van De Jonghe/De Cock/Vermeersch. Ook de derde tijd ging naar een CN prototype, de Norma M20 van Burrick/Rinhon/Delflosse. De Belgium Racing Porsche van Derdaele/Hoevenaars was de snelste GT met de vierde tijd. Pech voor Kumpen/Longin/Belien, hun Wolf kampte met technische problemen en Longin kon slechts twee snelle ronden afleggen, toch nog goed voor een achtste tijd.
Belgium Racing - Porsche 991
Belgium Racing - Porsche 991
Ivan Bellarosa was een klasse apart vandaag op Circuit Zolder, van zodra hij de baan opkwam met zijn Wolf GB08 reed hij de concurrentie zoek en pakte de pole voor de Belcar Trophy wedstrijd met een ronde in 1:28.608. De Italiaan verkeert natuurlijk in optimale vorm want verleden weekend nam hij nog deel aan de 24 uren van Le Mans met de Oreca 03 van Ibanez Racing. De Jonghe was de best of the rest en zette de Norma van Deldiche Racing op de pole voor de Superlights wedstrijd. In de top 10 vinden we niet minder dan zeven prototypes, enkel de Belgium Racing Porsche van Derdaele/Hoevenaars (4de tijd), de Scuderia Monza Ferrari van Thiers/Thiers (6de tijd) en de MexT Racing Porsche van Stevens/Wauters (7de tijd) konden zich meten met de kleine open bolides.

No Speed LImit - BMW M235i Cup
No Speed LImit - BMW M235i Cup
Een mooie elfde tijd was er voor de BMW M3 van Sluys/Verhagen, die daarmee de snelste toerismewagen was. De deelnemers aan de BMW M 235i Racing Cup worden geïntegreerd in de Belcar Trophy wedstrijd en rijden dus een race in de race. Bouvy/Dermont pakten hier de pole (17de tijd algemeen) voor Dreszer/Kox en Dumarey/Dumarey. Drieëndertig wagens namen deel aan de kwalificatie.


Foto's: Marnik Mouchaers



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons